Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 40 (8264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Certificare

Șase școli sucevene au primit acreditare Erasmus în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase școli sucevene au primit acreditare Erasmus în acest an, certificare care le oferă posibilitatea de a obține finanțare pentru proiecte de mobilitate Erasmus+ (finanțare din bani europeni) printr-o procedură simplificată.

Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza" Suceava, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți.

Acestea au primit acreditare Erasmus, alăturându-se celorlalte 22 de unități deja acreditate, care derulează proiecte de mobilitate (14 de Educație școlară și 8 de Formare profesională).

De remarcat cele 3 instituții cu dublă acreditare Erasmus+ (Educație școlară și Formare profesională -VET): Colegiul Silvic "Bucovina" Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" Fălticeni și Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, „acordarea acreditării Erasmus pentru cele șase şcoli confirmă faptul că instituţiile au elaborat un Plan Erasmus de înaltă calitate, în echipă, cu efort considerabil şi cu o strategie de a-și dezvolta organizaţia pentru perioada 2023-2027, beneficiind anual de bugetul solicitat, în formă simplificată și prioritizată”.

 

Peste 900 elevi și 2.000 cadre didactice, în ultimii ani, în proiecte europene

De asemenea, șeful IȘJ Suceava, prof. Grigore Bocanci, a menționat că județul Suceava s-a aflat, an de an, apel de apel, pe primele locuri în ceea ce privește accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană în domeniul educației.

Acesta a mai completat că „datele și argumentele privind proiectele europene derulate de școlile sucevene și IȘJ Suceava reflectă performanța în scrierea și implementarea proiectelor și interesul şcolilor pentru activităţi din cadrul proiectelor şi programelor europene. Impactul acestor participări a adus plusvaloare în şcolile participante, au dezvoltat cariere, au îmbunătăţit calitatea cadrelor didactice şi au responsabilizat elevii, au creat noi oportunităţi de proiecte şi parteneriate. Cred că aceste motive sunt suficiente pentru a reflecta la rezultatele obținute și la măsura în care acestea ne-au schimbat școlile sucevene în bine”.

La nivel judeţean au participat în proiecte europene peste 936 elevi, 2.197 cadre didactice, în ultimii ani, realizând schimb de experiență în peste 20 de ţări, între care: Italia, Spania, Franţa, Olanda, Malta, Grecia, Cipru, Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Marea Britanie, Letonia, Islanda, Irlanda, Austria, Germania, Portugalia, Cehia, Turcia etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase școli sucevene au primit acreditare Erasmus în acest an.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Șase școli sucevene au primit acreditare Erasmus în acest an4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei