Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie în instanță

Fostul șef al urbanismului din Rădăuți, Gabriel Flutur, și avocatul acestuia, Traian Andronachi, au pierdut procesul cu primăria acestui municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul șef al Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Rădăuți, Gabriel Flutur, a pierdut procesul cu municipalitatea pentru repunerea sa în această funcție. Gabriel Flutur a fost apărat de avocatul Traian Andronachi. Astfel, Curtea de Apel Suceava a admis, miercuri, recursul Primăriei Rădăuți în dosarul nr. 4582/87/2021 și a respins acțiunea lui Gabriel Flutur, hotărârea fiind definitivă. Instanța a admis recursul și casează sentința recurată și în rejudecare respinge acțiunea ca nefondată. Decizia instanței este definitivă.

Gabriel Flutur a deschis acest proces după ce postul de "Șef Serviciu Urbanism", pe care îl ocupa, a fost desființat ca urmare a reorganizării Primăriei Rădăuți. Acest lucru s-a întâmplat după ce Bogdan Loghin a preluat funcția de primar al acestui municipiu. Decizia primarului a avut la bază prevederile legale privind organizarea ”Direcției Arhitectului Șef”, în conformitate cu prevederile Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, atribuțiile de semnare a certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire revenind doar arhitectului-șef. Astfel s-a considerat că păstrarea postului de șef serviciu urbanism nu mai era justificată, din raționamente economice. Mai mult, se pare că acest post, de-a lungul anilor, s-a confruntat cu foarte multe sesizări și plângeri venite din rândul cetățenilor municipiului Rădăuți, care au reclamat diverse nereguli instituționale la nivelul serviciului în cauză. 

Reamintim că într-o primă fază Tribunalul Suceava anulase în septembrie anul trecut hotărârea Consiliului Local Rădăuți prin care s-a aprobat organigrama, iar la vremea respectivă avocatul lui Gabriel Flutur, Traian Andronachi, a transmis următoarele: „dacă mai trebuiau dovezi că organigrama domnului primar Loghin Bogdan Andrei a fost un abuz la adresa angajaților, fie că sunt angajați în subordinea directă a primăriei sau a Consiliului Local! Din nou, întrebarea: Cine plătește pentru <ambițiile> domnului primar Loghin, pentru orgoliile lui personale, pentru vendetele pe care le face??”. Acum, decizia Curții de Apel Suceava dă câștig de cauză Primăriei Rădăuți și confirmă că desființarea postului de șef serviciu urbanism a fost făcută cu respectarea procedurilor legale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul șef al urbanismului din Rădăuți, Gabriel Flutur, și avocatul acestuia, Traian Andronachi, au pierdut procesul cu primăria acestui municipiu.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fostul șef al urbanismului din Rădăuți, Gabriel Flutur, și avocatul acestuia, Traian Andronachi, au pierdut procesul cu primăria acestui municipiu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei