Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 8 (8232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Îmbulzeală

Sute de pasageri blocați în Aeroportul Suceava după ce aproape toate zborurile de marți și miercuri au fost relocate sau anulate din cauza ceții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape toate zborurile care trebuiau să ajungă sau să decoleze de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” în zilele de marți și miercuri au fost anulate sau relocate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, vizibilitatea fiind sub minimul necesar pentru operarea zborurilor. Ceața foarte deasă a făcut imposibilă aterizarea mai multor aeronave, acestea fiind relocate către alte aeroporturi din țară. Relocarea zborurilor a dat peste cap și orarul de plecări de pe Aeroportul Suceava, cursele fiind anulate în unele cazuri, iar în altele pasagerii au fost transportați către alte aeroporturi.

Această situație a făcut ca în cursul zilei de marți aerogara Aeroportului „Ștefan cel Mare” să fie plină cu sute de pasageri care au venit pentru a pleca cu zborurile reprogramate de marți sau cu cele care erau programate pentru ziua de miercuri. Nemulțumirea oamenilor a atins cote maxime după ore de așteptare în aerogară, unii dintre aceștia reclamând faptul că nu li se oferă informații exacte despre cursele aeriene pentru care au cumpărat bilete, mai ales că pe tabelele electronice din aeroport apăreau mesaje că zborurile sunt reprogramate din oră în oră.

Exasperarea oamenilor a devenit cu atât mai mare cu cât au pierdut ore întregi în aeroport fără a primi soluții concrete din partea companiilor aeriene. „Trebuia să ajung la Roma, de unde aveam bilet spre Dublin, așa că am pierdut și avionul de la Roma la Dublin. Sunt venit de la 3:30 dimineață și aștept aici. Altceva ce pot să fac? Nu ne-a anunțat nimeni nimic. Că ar fi la 10:30, apoi la 13:30 și așteptăm și acum, nu s-a anunțat nimic. Este adevărat că este un pericol ceața. Dar măcar să spună. Ceața este un pericol. Nu poți să pui atâția oameni într-un avion așa”, a spus unul dintre pasagerii care au așteptat ore întregi o soluție pentru a ajunge la destinația pentru care au plătit.

 

 

Sute de pasageri afectați de anulările sau relocările de zboruri

În ceea ce privește zborurile anulate sau relocate, Aeroportul „Ștefan cel Mare” a transmis că în cursul zilei de marți, 10 ianuarie, au fost înregistrate nu mai puțin de cinci astfel de situații. Astfel, zborul companiei Ryanair de la Roma către Suceava, având 100 pasageri la bord, a fost redirecționat spre aeroportul din Cluj-Napoca, iar zborul retur Suceava-Roma, cu 189 pasageri, a fost anulat. Tot marți, zborul companiei WizzAir de la Larnaca către Suceava, cu 46 de pasageri la bord, a fost redirecționat spre aeroportul din Sibiu, în timp ce zborul companiei WizzAir de la Suceava către Dortmund, cu 180 pasageri, a fost anulat. Apoi, zborul Ryanair de la Milano (Bergamo) către Suceava, având un număr de 167 pasageri la bord, a fost relocat spre aeroportul din Cluj-Napoca, iar zborul retur Suceava-Milano (Bergamo), cu 180 pasageri, a fost anulat. Nu în ultimul rând, zborul de marți al companiei WizzAir de la Eindhoven către Suceava, cu 77 de pasageri la bord, a fost redirecționat spre aeroportul din Bacău.

„Pasagerilor curselor redirecționate spre alte aeroporturi le-au fost puse la dispoziție autocare pentru a fi transportați către Suceava. De asemenea, pasagerilor cărora le-a fost anulat zborul de pe Aeroportul Suceava vor primi cazare şi vor fi reprogramaţi pentru zborurile următoare”, au transmis reprezentanții Aeroportului ”Ștefan cel Mare”.

Pentru ziua de miercuri, din cauza ceții au fost anulate zborurile Otopeni - Suceava - Otopeni, cursa fiind deviată la Iași, iar pasagerii au fost transportați cu autocarul, zborul charter Iași - Suceava - Torino, în timp ce cursa aeriană Ryanair pe ruta Dublin - Suceava a fost deviată la Cluj, de unde pasagerii au fost transportați la Suceava cu autocarele. Miercuri seara, după ore întregi de așteptare, pasagerii care ar fi trebuit să zboare cu Ryanair spre Dublin, Bergamo și Roma au fost preluați în autocare și transportați la aeroportul din Cluj. Și pasagerii zborului WizzAir către Bologna au fost îmbarcați în autocare pentru a ajunge la Iași, de unde au zburat spre Italia.

 

Pilotul avionului de la Larnaca la Suceava a încercat să treacă prin ceață și să aterizeze pe pista aeroportului

Condițiile nefavorabile de zbor de deasupra Sucevei au fost surprinse, marți, pe o filmare realizată în apropierea pistei Aeroportului ”Ștefan cel Mare”, din care se poate vedea că pilotul unui avion care trebuia să aterizeze la Suceava a încercat să treacă de ceața deasă pentru a ajunge la destinație. Este vorba despre aeronava care opera zborul de marți de la Larnaca la Suceava. Din filmare se vede că pilotul a coborât la câteva sute de metri de pista aeroportului, sub plafonul de ceață, însă din motive de siguranță și-a continuat zborul pentru a nu pune în pericol viața pasagerilor. În avion se aflau 46 de pasageri. Avionul a fost redirecționat spre aeroportul din Sibiu, pasagerii fiind transportați cu autocare către Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de pasageri blocați în Aeroportul Suceava după ce aproape toate zborurile de marți și miercuri au fost relocate sau anulate din cauza ceții.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de pasageri blocați în Aeroportul Suceava după ce aproape toate zborurile de marți și miercuri au fost relocate sau anulate din cauza ceții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei