Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 8 (8232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră

Cursuri de calificare pentru o meserie tot mai căutată, cea de asfaltator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Formare Profesională al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a anunțat că este pregătit să înceapă primele cursuri de formare profesională din 2023, iar în baza semnalelor venite de la angajatori se va acorda prioritate calificărilor din domeniul construcțiilor.

AJOFM Suceava pregătește documentația de autorizare pentru cursurile de dulgher și fierar betonist, iar Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj, furnizorul autorizat partener, va obține luna viitoare autorizația pentru cursul de asfaltator. Acest curs de asfaltator va fi o premieră pentru Suceava, o șansă de recalificare pentru cei care caută un loc de muncă și care ar avea șanse reale de angajare.

Piața muncii are deja de o vreme o necesitate tot mai mare de asfaltatori.  

”Cei care doresc să se califice în aceste meserii, atât de căutate de angajatori, pot trimite deja online sau în format fizic o cerere tipizată la adresa suceava@anofm.gov.ro, urmând ca documentația de înscriere la curs să se completeze sub îndrumarea colegilor de la Centrul de Formare, tot online sau la sediile agenției și punctelor de lucru ale AJOFM Suceava”, a transmis inspectorul superior de comunicare din cadrul instituției, Anca Capverde.

Studiile minime necesare pentru accesul la cursurile de dulgher și fierar betonist sunt cele general obligatorii (8 sau 10 clase, în funcție de anul absolvirii), iar la cursul de asfaltator sunt necesare studii gimnaziale. Cursul de dulgher, cât și cel de fierar betonist, are o durată de 5 luni, iar cursul de asfaltator durează 3 luni. 

Șomerii înregistrați în baza de date a agenției și persoanele fără venituri sau cu venituri sub indicatorul social de referință (525 lei) au prioritate la înscriere și urmează gratuit cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Suceava.

La finalul cursului absolvit, sucevenii vor primi o diplomă de calificare recunoscută inclusiv în afara României.

 

Nevoia de asfaltatori, confirmată de managerul firmei Autotehnorom

Contactat de Monitorul de Suceava, managerul firmei sucevene Autotehnorom, Ioan Vasile Rîpan, a confirmat interesul crescut de pe piață construcțiilor pentru asfaltatori.

”Este imperios necesar să se organizeze astfel de cursuri de specializare având în vedere lipsa calificării cauzate de desființarea școlilor de meserii. Sunt proiecte mari de drumuri în derulare și altele care vor începe în curând și în mod evident va mai fi nevoie de forță de muncă pe acest segment. Noi, la Autotehnorom, avem trei eșaloane de lucru, cu câte 10 asfaltatori, pe care încercăm să îi menținem prin salarizarea pe care o oferim și prin seriozitate. Este foarte posibil ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să mai avem nevoie de unul-două eșaloane de asfaltatori, prin urmare salut organizarea acestor cursuri”, a declarat omul de afaceri sucevean Ioan Vasile Rîpan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de calificare pentru o meserie tot mai căutată, cea de asfaltator.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursuri de calificare pentru o meserie tot mai căutată, cea de asfaltator5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei