Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 8 (8232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amănunte șocante

Înainte de a deceda, tânărului împușcat de polițiști i-a fost amputat un picior

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul de 21 de ani, din Vatra Moldoviței, care și-a pierdut viața după ce a fost împușcat de polițiști în timpul unei urmăriri în seara zilei de sâmbătă a avut un ghinion teribil. Glonțul tras de polițist i-a secționat artera iliacă, care are o grosime de circa un centimetru, ceea ce a făcut ca Florin Negură să piardă foarte mult sânge. Mai mult, în cele mai puțin de trei zile cât a stat internat în spital, tânărului i-a fost amputat și piciorul drept, medicii sperând ca în acest fel să-l poată salva.

Din păcate, marți, cu puțin înainte de orele prânzului, medicii au constatat decesul. Florin Negură era singurul băiat al familiei, care mai are și o fată. Revenind la acest caz, trebuie spus că ancheta a fost preluată de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Acesta trebuie să pună cap la cap toate probele, inclusiv rezultatele necropsiei. Vor fi audiați atât polițiștii care făceau parte din echipajul care a urmărit mașina, în frunte cu cel care a folosit arma din dotare, precum și cei trei tineri din autoturismul marca Mitsubishi Shogun. Ancheta va fi una destul de dificilă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și cui aparține vinovăția. Un alt element care va îngreuna cercetările este un aspect de-a dreptul jenant. Mai exact, autoturismul fugarilor a dispărut din pădure, acolo unde s-a împotmolit și a fost abandonat.

 

Glonțul a fost tras dintr-un pistol Beretta de calibru 9 mm

Tânărul mort marți în Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava se afla într-un autoturism marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, împreună cu alți trei amici. Autovehiculul era condus de un tânăr de 20 de ani, din Ciumârna, Samuel Mireuță, care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, inclusiv în momentul în care aceștia au tras două focuri de avertisment în aer. Pentru că mașina a continuat să ruleze, unul dintre polițiștii care făceau parte din patrulă a tras spre fugari.

Glonțul de calibrul 9 mm tras din pistolul Beretta a trecut prin caroserie și prin roata de rezervă și l-a lovit pe Florin Negură.

Chiar și în aceste condiții, șoferul nu a oprit și a reușit să se facă nevăzut în pădurea în care intrase. Polițiștii au renunțat la urmărire, dar la scurt timp un telefon la serviciul unic de urgență 112 anunța că o persoană  a fost împușcată și are nevoie de ajutor.

 

Șoferul urmărit de polițiști era băut și a fugit după ce și-a abandonat mașina și prietenii

Un echipaj medical, dar și polițiștii s-au deplasat în zona indicată, acolo unde au găsit trei din cele patru persoane care se aflau în mașină în momentul urmăririi. Era vorba de tânărul împușcat și doi amici ai săi, mai puțin șoferul, care a fugit. Samuel Mireuță a fost găsit abia duminică dimineață, iar aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a făcut dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult, el este cercetat și pentru că a abandonat o victimă aflată în suferință. Dosarul penal pentru alcoolemie se bazează atât pe declarațiile celor doi prieteni care au supraviețuit, cât și pe ale gestionarei și martorilor care l-au văzut consumând băuturi alcoolice într-un bar din Vatra Moldoviței.

 

Au încercat să scape de polițiști pe un drum forestier din Moldovița

Cei patru tineri au plecat de la bar, iar la un moment dat au fost reperați de mașina de poliție a Secției Rurale Vama în interiorul satului Moldovița. Șoferul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a încercat să scape cu fuga. Oamenii legii au plecat în urmărire, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. O vreme, urmărirea a fost pe drumul județean din sat, motiv pentru care polițiștii i-au cerut insistent, prin sistemul acustic, șoferului să oprească.

La un moment dat, fugarii au intrat pe un drum forestier crezând că mașina net superioară pe drumurile accidentate îi va ajuta. Pe acest drum izolat, polițiștii au tras două focuri de avertisment în aer, iar al treilea spre mașină. Autospeciala de poliție nu a mai putut continua urmărirea din cauza terenului accidentat. La scurt timp, însă, un telefon la 112 anunța că o persoană a fost rănită prin împușcare și era solicitat ajutorul unui echipaj medical. În zona forestieră indicată de apelantul la serviciul unic de urgență au ajuns ulterior și polițiștii și echipajul medical. Cel împușcat era conștient și cooperant din punct de vedere medical, iar mașina cu care cei patru au fugit era împotmolită într-un șanț. Toți cei trei tineri găsiți la fața locului erau băuți, iar în mașină erau mai multe sticle de băuturi alcoolice. Tânărul care a suferit leziuni prin împușcare a fost transportat pe jos de polițiști și echipajul medical până la locul unde a reușit să ajungă ambulanța, de unde a fost trimis la spital.

Până marți, dosarul a fost instrumentat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, dar acum, după decesul lui Florin Negură, ancheta va fi preluată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înainte de a deceda, tânărului împușcat de polițiști i-a fost amputat un picior.
 Vizualizări articol: 8546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înainte de a deceda, tânărului împușcat de polițiști i-a fost amputat un picior0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei