Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 291 (8208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiuni DSVSA

Monitorizare atentă a comerțului cu carne de porc. Controale pentru prevenirea răspândirii pestei porcine și a infectărilor cu trichină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava se află într-o perioadă de intensificare a controalelor și a măsurilor de prevenire a toxiinfecțiilor alimentare pe fondul creșterii consumului de carne din această perioadă, în special pe segmentul carne de porc. Două probleme majore sunt legate de carnea de porc, prevenirea răspândirii virusului Pestei porcine africane și a consumului de carne infectată cu trichină. 

Încă de pe 29 noiembrie, la nivelul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), al Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale, este asigurată permanența, cu afișarea punctelor de pe raza judeţului unde poate fi efectuat examenul pentru identificarea trichinei din carnea de porc, precum şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza abaterile de la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

„În baza unui program de lucru stabilit de către directorul executiv al instituției sunt constituite echipe mixte de control care verifică modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare în abatoarele în care se taie porci, în unități de tranșare, unități de procesare carne, în târgurile de animale, târguri și expoziții, piețele agroalimentare, unitățile de comercializare a produselor alimentare de origine animală, în speță carmangerii, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri sau hypermarketuri”, a declarat doctorul Dănuț Corneanu, directorul executiv adjunct al DSVSA Suceava.   

Acesta a arătat că se pune accent pe verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, menținerea uni lanț termic, etichetarea și marcarea corespunzătoare a produselor.  

Medicii veterinari din cadrul circumscripțiilor sanitare veterinare oficiale, din Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranța Alimentelor din cadrul DSVSA, precum și medicii veterinari de liberă practică concesionari examinează carnea de porc domestic sau mistreț destinată consumului propriu și eliberează o dovadă scrisă că animalul nu este infectat cu trichină.

 

Atenție de unde cumpărați carne de porc. Număr gratuit Tel Verde pentru reclamații

Sanitar-veterinarii trag un semnal de alarmă privind riscul consumului

de carne de porc fără a exista examenul trichineloscopic, precum și riscul la care se expun dacă cumpără carne comercializată clandestin, din surse necunoscute sau neclare.

Cu privire la pesta porcină africană se știe deja că virusul este mortal pentru porcine și face ravagii din punct de vedere economic dacă este scăpat de sub control.

 ”Recomandarea pentru populație este ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine animală, în special carnea de porc, să se facă numai din spații autorizate sanitar-veterinar și nu din spații improvizate, sau din sistemul de vânzare stradal, pe marginea drumurilor naționale, între blocuri, din portbagajul mașinilor, locuri în care nu este asigurat controlul sanitar-veterinar, siguranța alimentelor și sănătatea publică”, a mai subliniat doctoral Dănuț Corneanu.

Neregulile în domeniul siguranței alimentare pot fi sesizate la numărul de telefon cu apelare gratuită Tel Verde 0800.826.787.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monitorizare atentă a comerțului cu carne de porc. Controale pentru prevenirea răspândirii pestei porcine și a infectărilor cu trichină.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monitorizare atentă a comerțului cu carne de porc. Controale pentru prevenirea răspândirii pestei porcine și a infectărilor cu trichină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei