Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 262 (8179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliție

O bătrână a murit la patru zile după ce a fost tâlhărită la intrarea în bloc, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz de o gravitate extremă prin prisma consecințelor s-a produs în centrul municipiului Suceava, unde doi tineri au urmărit și tâlhărit o femeie în vârstă de 87 de ani. În urma tâlhăriei, octogenara a suferit aparent doar o luxație de umăr, primind îngrijiri medicale și fiind externată. Din păcate, la patru zile de la tâlhărie, bătrâna a murit, fapt care nu poate să nu stârnească suspiciuni și posibile legături cu fapta de tâlhărie. De altfel, oamenii din zona centrală a Sucevei vorbesc de câteva zile de ”femeia care a fost ucisă de tâlhari”. Sub aspectul anchetei mai sunt însă chestiuni de lămurit.

Faptul că o bătrână a fost tâlhărită în centrul Sucevei și a suferit o traumă majoră, cel puțin psihică, este însă cert, la fel ca și deznodământul tragic.

 

Urmărită pe esplanada centrală și atacată în gangul ferit de ochii trecătorilor

Din datele pe care am reușit să le adunăm (Poliția nu a comunicat date oficiale despre anchetă, aceasta fiind în curs și fiind una delicată, cu atât mai mult cu cât autorii nu au fost prinși), pe 25 octombrie, Maria P., în vârstă de 87 de ani, fostă directoare de fabrică înainte de 1990, se deplasa pe strada Ștefan cel Mare din zona centrală a Sucevei. Femeia a fost urmărită de doi tineri până la intrarea în scara de bloc, într-unul din gangurile din zona esplanadei. Bătrâna a fost împinsă puternic și trântită la pământ iar tâlharii i-au smuls geanta, din care au sustras suma de 1.000 de lei. Octogenara a ajuns la spital în acea după-amiază, având o contuzie de umăr. Femeia a primit îngrijiri medicale dar nu a rămas internată. Din păcate, aflată la domiciliu, femeia a decedat, la patru zile de la tâlhărie.

 

Suspecți căutați de poliție. Este posibil ca cei doi să fi plecat din țară

După tâlhărie, polițiști judiciariști au început o anchetă, stabilindu-se în mare traseul autorilor, care au fugit din Suceava cu un tren. Din informațiile noastre, polițiștii au stabilit un cerc de suspecți și au date despre cei doi autori, însă aceștia nu au fost de găsit la adresele de domicilii. Cei doi sunt dintr-o localitate din afara municipiului Suceava.

Rudele lor le-au spus polițiștilor că cei doi au plecat în străinătate, însă polițiștii au dubii și în acest sens.

Ancheta judiciariștilor este în plină desfășurare.

 

Medicii legiști trebuie să stabilească dacă exisă legătură între atac și deces

Având în vedere decesul bătrânei, s-a dispus ca în cadrul autopsiei medicii legiști să se pronunțe dacă există legătură de cauzalitate între atacul din 25 octombrie și deces. Aparent, luxația de la umăr nu ar trebui să aibă legătură cu decesul, dar.... este un caz cu mulți de dar. Poate fi luată în calcul și posibilitatea ca femeia să mai fi suferit o leziune internă în timpul căderii.

La autopsie s-au prelevat mai multe probe care ar putea aduce lămuriri suplimentare. Cert este că la acest moment nu s-a putut face o legătură de cauzalitate între atacul tâlharilor și moartea femeii.

Oricum ar fi, cei doi au comis cel puțin o faptă de tâlhărie asupra unui vârstnic neputincios, iar asta înseamnă pușcărie.

Din informațiile noastre, cel puțin încă o femeie în vârstă din centrul Sucevei ar mai fi fost deposedată prin violență de poșetă, după lăsarea întunericului. Zona centrală este una pretabilă la astfel de  fapte pentru că sunt mulți vârstnici și există mai multe ganguri și zone ferite, unde infractorii de acest gen pot acționa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână a murit la patru zile după ce a fost tâlhărită la intrarea în bloc, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O bătrână a murit la patru zile după ce a fost tâlhărită la intrarea în bloc, în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei