Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 256 (8173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Individul care și-a ucis bunicul și a vrut să omoare un polițist a scăpat cu leziuni minore și a fost arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul care a comis fapta de omor de la Bosanci, înjunghiindu-și mortal bunicul de față cu echipajul de poliție care era la fața locului, nu a petrecut prea mult timp la Spitalul Județean Suceava. Plăgile împușcate la nivelul picioarelor au fost superficiale, astfel că, după câteva ore, Ciprian Gorban, în vârstă de 36 de ani, a fost transferat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. 

Joi noapte, atacatorul a ajuns în arest.

Vineri, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a formulat propunere de arestare preventivă a individului, pentru comiterea infracțiunii de „violență în familie”, raportată la omor, respectiv ultraj, infracțiuni comise în concurs.

Tribunalul Suceava a admis propunerea și a emis mandat de arestare de 30 de zile pe numele individului pericol public.  

Joi, în jurul ora 14.25, un echipaj de poliție a solicitat sprijin de urgență prin forțe suplimentare în comuna Bosanci, anunțând că pe parcursul intervenției la un scandal în familie o persoană a fost înjunghiată, iar unul din membrii patrulei a fost atacat cu un cuțit și s-a folosit armamentul din dotare.

La fața locului au ajuns două patrule din cadrul Biroului Ordine Publică și o grupă de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. La acea oră tragedia era însă deja consumată.

 

Scene de groază în stradă

În timp ce Neculai Timoficiuc, în vârstă de 87 de ani, se afla pe stradă, în fața Circumscripției Sanitar-Veterinare Bosanci, și stătea de vorbă cu polițiștii pe care i-a chemat în ajutor, nepotul său, Ciprian Gorban, în vârstă de 36 de ani, a ieșit din curtea aflată la câteva zeci de metri distanță cu două cuțite asupra lui.

Fostul militar a acționat extrem de rapid și i-a luat total prin surprindere pe polițiști. Nu este foarte clar pe cine a lovit acesta primul cu cuțitul. Cert este că unul dintre agenții de poliție s-a apărat cu mâna de o lovitură de cuțit, fiind tăiat în zona feței. Bestia și-a înjunghiat bunicul în spate și în gât.  

Polițiștii au tras asupra agresorului, în picioare, apoi l-au imobilizat. Crima însă se petrecuse deja.
Echipajul medical ajuns la fața locului a încercat să-l resusciteze pe bătrân, dar era prea târziu. 
Polițistul în vârstă de 26 de ani, ajutorul șefului de post din Fântânele, a suferit o plagă tăiată la nivelul feței. Leziunea este destul de profundă, dar nu îi pune viața în pericol.

 

Un fost militar agil, periculos, probabil foarte tulburat și un echipaj de poliție luat total prin surprindere  

Despre atacator știm că este din Deva și a lucrat, conform membrilor familiei, ca genist, cadru militar. Tânărul și-ar fi dat demisia din armată în urmă cu aproximativ un an și a plecat în străinătate. Membrii familiei spun că acesta era foarte speriat în ultima perioadă și se temea de război.  

Ciprian Gorban căzuse se pare într-o puternică depresie, dacă nu cumva avea instalată deja o problemă mai gravă. S-a stabilit că nepotul locuia în casă cu bătrânul din cursul lunii aprilie 2022, când a revenit din străinătate, fără a fi înregistrate conflicte anterioare care să fie sesizate în scris la poliție.

Acest detaliu este discutabil, mai ales că bătrânul începuse să se plângă tot mai frecvent în ultimele zile că nepotul îi tot spune că vrea să îl omoare. De asta a și cerut ajutor bătrânul joi, atât primarului, cât și poliției. Din păcate, dacă s-ar fi sunat la 112 apelul ar fi fost tratat ca unul de urgență. Așa, echipajul a ajuns la fața locului când a putut. Foarte târziu, la o oră și 50 de minute după primul apel telefonic la primarului.

Orice s-ar spune, cert este că un bătrân disperat, terorizat de nepot, care a ieșit în stradă pentru a cere ajutor, a fost ucis de față cu polițiștii care erau la fața locului.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care și-a ucis bunicul și a vrut să omoare un polițist a scăpat cu leziuni minore și a fost arestat.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individul care și-a ucis bunicul și a vrut să omoare un polițist a scăpat cu leziuni minore și a fost arestat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei