Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 238 (8155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ultima mobilitate a proiectului Lets go to learn outside, in Lituania

În perioada 3-7 octombrie 2022, prof. Mirela Mazilu, prof. Cătălina Miron și 3 elevi din clasa a V-a B (Beșliu Denisa Andreea, Biciușcă Darius Dimitrie și Șușu Irina Ștefania) de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava au participat în Lituania la activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ „Let’s go to learn outside!”, număr de referință 2019-1-LT01-KA229-060466_2. Tematica a fost  „Math outdoors”, Anykščių Antano Baranauskofiind gazda țărilor partenere implicate în proiect (Lituania, Slovacia, România, Grecia și Portugalia).

Scopul educațional al acestei mobilități a fost de a oferi elevilor implicați în proiect posibilitatea contactului direct cu noțiuni matematice într-un mediu natural, de a dobândi experiențe de învățare în mod  relaxant, de a avea parte de o dezvoltare personală prin implicarea în activități și de a-și dezvolta spiritul de echipă. De asemenea, participarea la jocurile matematice colective în aer liber oferă nenumărate beneficii fizice, emoționale și mentale care întăresc  echilibrul emoțional și îmbunătățesc abilitățile matematice și pe cele de comunicare în limba engleză.

Primirea a fost una  tradițională, oaspeții fiind întâmpinați cu pâine și sare, apoi a fost oferit un spectacol susținut de elevii școlii, iar urările de bun-venit au fost adresate de către directorul școlii împreună cu toată echipa proiectului.

Pe durata întregii săptămâni beneficiarii au participat la multe activități interesante: jocuri matematice de echipă și individuale, asistența la o lecție de matematică 3D, prezentarea unor jocuri, cântece, numărători  matematice tradiționale de către elevii fiecărei țări partenere și implicarea în etapele jocului a celorlalți elevi, vizionarea unui spectacol de teatru susținut de profesorii școlii cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.Copiii au petrecut timp în familiile colegilor lituanieni și s-au bucurat împreună de  jocuri și mișcare la piscina orașului Anykščių.

S-au vizitat vechiul oraș Vilnius (catedrale, Universitate, Strada Scriitorilor, Palatul Prezidențial), rezervația naturală naturală  „Anykščiai Regional Park „ , cu muzeul și  vechea gară, Muzeul Trenului și „The tree top path“ , un parc natural în care se află cea mai mare piatră din Lituania, o pasarelă pentru plimbarea pe deasupra vârfurilor copacilor și un foarte înalt turn de observație de unde putea fi admirată toată zona și unde s-a citit  poemul lui A. Baranauskas „The forest of Anyksciai“în mai multe limbi ale țărilor participante.

Copiii s-au bucurat de aventuri în parcul de distracții „Labirinth Park"(găsirea ieșirii din labirinturi naturale, alunecarea pe tobogane uriașe, și plimbări cu barca pe lac,  vizitarea casei așezate invers, cu acoperișul în jos) au creat tuturor copiilor o stare de bine. Vizita la Muzeul Calului din Niūronys  a  inclus un atelier educațional de realizare și coacere a pâinii, făcută de elevii implicați în proiect după metode tradiționale. Atelierul a fost  urmat de  călărie în pădure, activitate care a urmărit întărirea echilibrului emoțional al elevilor și înlăturarea equinofobiei.

Toate acestea au fost activități ce au vizat dobândirea experiențelor de învățare într-un mediu relaxant.

Săptămâna s-a încheiat cu festivitatea de primire a certificatelor, fapt care atestă participarea beneficiarilor la activitățile proiectului.

A fost încă o experiență valoroasă pentru beneficiarii Erasmus+ ai școlii. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul școlii și pe blog-urile dedicate proiectelor Erasmus+, https://erasmusdayscoala4sv.blogspot.com, https://letsgotolearnoutside.blogspot.com/.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima mobilitate a proiectului Lets go to learn outside, in Lituania.
 Vizualizări articol: 123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultima mobilitate a proiectului Lets go to learn outside, in Lituania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei