Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 215 (8132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR de Suceava îl somează pe ministrul Muncii să nu-i mai poarte pe drumuri pe pensionarii care au dreptul la majorări de pensii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, îl somează pe ministrul Muncii, Marius Budăi, să nu-i mai poarte pe drumuri pe pensionarii care au dreptul la majorări de pensii conform prevederilor legale. Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa i-au transmis lui Marius Budăi că pe 22 iulie 2022 a intrat în vigoare Legea nr. 197/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care completează definiția locurilor de muncă “în condiții speciale“ şi pe cale de consecință beneficiază de o creștere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade.

Cei trei au arătat că noile prevederi fac referire la activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui. „De aici rezultăcă pensionarea cetățenilor care au lucrat în centralele de energie electrică pe cărbune, cum este și SC TERMICA SA Suceava, se va face conform Legii 197 din 2021. Dăm ca exemplu un cetățean din Suceava, Tătărușanu Vasile, care a depus la data de 27 martie 2022 la Casa de Pensii Suceava o cerere prin care să îi fie calculat punctul de pensie pentru o vechime de 25 de ani de muncă desfășurată în condiţii speciale și care a primit răspuns negativ printr-o decizie administrativă. Acesta a contestat în instanță și s-a format dosarul nr. 1088/86/2022 la Tribunalul Suceava”, se arată într-o întrebare transmisă de parlamentarii AUR de Suceava ministrului Muncii.

Aceștia l-au întrebat pe ministrul Marius Budăi de ce oamenii mai sunt purtați pe drumuri în condițiile în care mai există și alte dosare similare în care reclamanții au avut câștig de cauză. Parlamentarii AUR l-au mai întrebat pe Marius Budăi de ce nu aplică legea la nivelul entităților subordonate care se află în coordonarea acestuia și cine suportă cheltuielile de judecată pe care le generează inutil având în vedere că bugetul României este și așa insuficient față de nevoile românilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR de Suceava îl somează pe ministrul Muncii să nu-i mai poarte pe drumuri pe pensionarii care au dreptul la majorări de pensii.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parlamentarii AUR de Suceava îl somează pe ministrul Muncii să nu-i mai poarte pe drumuri pe pensionarii care au dreptul la majorări de pensii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei