Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 215 (8132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tabăra Respiro

O nouă tabără dedicată copiilor cu autism și cu sindrom Down, organizată de Asociaţia Teona Ariana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Teona Ariana a organizat, în perioada 5-9 septembrie, o nouă tabără Respiro dedicată copiilor cu autism, copiilor cu sindrom Down, dar și părinților acestora. Tabăra, de care s-au bucurat 14 copii și 11 părinți, s-a organizat în parteneriat cu fundația FARA, DGASPC Suceava și Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie Blijdorp „O Nouă Viaţă” Suceava.

Diagnosticul de tulburare de spectru autist sau sindromul Down sau alte tulburări asociate vin cu o schimbare dramatică a vieții pentru cei în cauză.

„Ce se va întâmpla cu copilul meu?”, „Cum o să se descurce în viață?”, „Cum o să fac față?”, sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le pun părinții acestor copii.

Terapia devine modul de viață pentru acești copii și pentru părinții lor: ABA, PECS, TEACCH, logopedie, kinetoterapie, integrare senzorială, meloterapie, ludoterapie.

Am aflat de la specialiștii care s-au implicat în organizarea acestei tabere că deși pare a fi limbaj codificat, aceste terapii făcute de specialiști integrează activități necesare pentru ameliorarea comportamentului, pentru dezvoltarea socio-emoțională a copiilor cu TSA și sindrom DOWN și pentru integrarea lor în societate.

Sunt tot atâtea eforturi uriașe ale părinților de a face față nevoii de terapie a copiilor, cu costurile aferente, financiare, emoționale și de timp.

În acest context, spun organizatorii: „tabăra de toamnă Respiro pentru copiii cu minți aparte vine ca o continuare a terapiei într-un mediu deosebit, cu specialiști și voluntari dedicați, creând experiențe emoționante, amintiri, interacțiune socială, transformare și o stare de bine pentru toți participanții. Mulțumim din suflet celor care au rezonat cu misiunea noastră și au susținut prin voluntariat și financiar tabăra Respiro pentru 14 copii și 11 părinți. Cu oameni de bine, facem bine și vă suntem recunoscători”.

Mulțumiri sunt transmise de organizatori voluntarilor terapeuți: Irina Drilea - psiholog clinician, Cristina Bacnaș - kinetoterapeut; voluntarilor kinetoterapeuți: Andreia Chirilă, Radu Bizgal; voluntarilor studenți/elevi: Eudochia Pîțu, Blajin Cristiana, Cătălina Zaporojan, Andreia Chindriș, Ana Grecu, Stanislav Cașciuc, Maria Pîrgari, Mădălina Chimiec; invitaților vorbitori (speakeri): Margareta Lupașcu - profesor, Gabriela Lelcu – psiholog, Sebastian Crăciun – poet și membru al Asociației „Freamăt de Speranță", Vasile Gavra – preot; sponsorilor: Deluxe Thermo, Estrella Nord, Prim Consulting, Autodel Motor Services, Leal Aeg, Danipaul, Mircea Poenariu, Andrei Popescu.

Ca de fiecare dată, transportul participanților la tabără a fost asigurat de firma Tarsin. „Vă mulțumim din suflet pentru încredere. Nimic fără Dumnezeu. Pentru ca aceste tabere să continue, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor”, au mai transmis oamenii implicați în organizarea acestor tabere, inițiatorii și colaboratorii lor.

Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava, pentru ca și alți copii cu dizabilități să beneficieze de tabere și de terapii cu specialiști în domeniu:

cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001;

cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava.

Pentru informații suplimentare puteți să apelați cu încredere persoane implicate în aceste acțiuni la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com.

Contribuind la tabăra „Respiro” deveniți parte din misiunea Asociaţiei Teona Ariana, „adoptați” un copil altfel și îi oferiți o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă tabără dedicată copiilor cu autism și cu sindrom Down, organizată de Asociaţia Teona Ariana.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă tabără dedicată copiilor cu autism și cu sindrom Down, organizată de Asociaţia Teona Ariana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei