Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 191 (8108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Profesori ai Școlii Gimnaziale Ipotești, într-o experiență de mobilitate Erasmus+ în Spania

În perioada 27 iunie - 2 iulie 2022, trei profesori ai Școlii Gimnaziale Ipotești, prof. Cătălina Bejinariu, manager de proiect, Mihaela Airinei și Mihaela Mihoc, au participat sub egida proiectului Erasmus+„Învățarea prin acțiune-o poartă deschisă către viitor”, la cursul School Innovation: A New Mindset for Teachers and Students, organizat de Europass Academy of Creativity în Barcelona, Spania.

În prima zi a mobilității, grupul a participat alături de alți profesori din Italia, Norvegia, Polonia și România la ceremonia de deschidere, după care au urmat câteva activități de icebreaking, și turul virtual al Barcelonei, pregătit de profesorul Antonia Jose Torralba,teacher trainer.

A doua zi a debutat cu noțiuni teoretice care au avut în prim plan învățarea centrată pe proiecte, educația informală și activități practice OUTDOOR. Partea teoretică a fost dublată de partea aplicativă, profesorii lăsându-se ghidați în parcul Güell de aplicația WIKILOC OUTDOOR. Ei au pus astfel în practică principiile teoretice învățate și au reconstituit în echipe trasee pentru biodiversitate. Atelierul de activități organizat în aer liber a surprins în mod plăcut fiecare echipaj.

Ziua 3 i-a surprins pe cursanți cu proiectarea unei activități PBL: Linking the classroom to the world. Au urmat apoi activități practice, de creativitate și design, provocarea jocului Lego și introducerea unui termen relativ nou: povestirea digitală. Termenul de „povestire digitală” descrie o serie de narațiuni digitale (povești bazate pe web, povești interactive, hipertexte și jocuri narative pe computer) și include imagini statice, imagini în mișcare, sunet și text, precum și caracteristici interactive.Poveștile digitale pot deveni o parte integrantă a oricărei lecții din multe domenii. Această metodă permite dezvoltarea imaginației, a creativității, a inovației, a competențelor digitale și a responsabilității față de propria creație.

În a patra zi a mobilității, echipa Erasmus a pus în practică învățarea bazată pe proiecte, teoria care susține practica. Pornind de la obiective bine conturate, fiecare profesor-cursant a planificat și conturat un proiect propriu fiecărei discipline predate pe care l-a prezentat audienței. Au urmat aprecieri pozitive din partea fiecărui cursant, vizavi de produsul colegului.

Ziua 5 a început cu planificarea și proiectarea unei machete-proiect pentru propria instituție școlară reprezentată, discuții despre competențele dobândite, evaluarea cursului și festivitatea de încheiere a mobilității.

Ziua 6 s-a încheiat cu activități culturale, vizitarea orașului Barcelona, a obiectivelor turistice ce poartă amprenta lui Gaudi.

Această mobilitate Erasmus K1+ a reprezentat o oportunitate pentru fiecare cadru didactic participant, o experiență deosebită care a contribuit la îmbunătățirea competențelor interculturale și de comunicare în limba engleză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori ai Școlii Gimnaziale Ipotești, într-o experiență de mobilitate Erasmus+ în Spania.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesori ai Școlii Gimnaziale Ipotești, într-o experiență de mobilitate Erasmus+ în Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei