Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 191 (8108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă finalizată procurori

Omul de afaceri Dan Seredenciuc, trimis în judecată alături de tânărul care a intrat cu un BMW într-un stâlp, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul care a fost protagonistul unui accident intens mediatizat la finele lunii iunie a acestui an, când un BMW condus haotic și cu viteză a fost scăpat de sub control și a intrat violent într-un stâlp, în dreptul fostei autogări, în centrul Sucevei, a fost în cele din urmă arestat preventiv pentru 30 de zile.

Sergiu Alexandru Strîmbu se afla sub control judiciar și era trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, dar a încălcat graficul de supraveghere. Mai concret, acesta nu s-a prezentat la poliție conform graficului de supraveghere impus de procurorul de caz.

Tânărul de 26 de ani nu s-a prezentat la poliție, conform obligației, de cel puțin două ori.

În aceste condiții, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a solicitat instanței de judecată înlocuirea controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă pentru 30 de  zile. Judecătorii au admis sesizarea, iar mandatul de arestare a devenit definitiv duminică, 14 august.

Sergiu Alexandru Strîmbu se afla internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni după ce făcuse un scandal în familie, iar polițiștii l-au preluat de acolo, duminică, 14 august, și l-au transferat direct în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în baza mandatului de arestare pentru 30 de zile.

 

Pentru ce este trimis în judecată omul de afaceri

În același dosar a fost trimis în judecată și omul de afaceri Daniel Seredenciuc, care era în mașină la momentul impactului. Acesta este acuzat de polițiști și de procurori că a încredințat autovehiculul BMW implicat în accident, pentru a conduce, unei persoane care nu are permis de conducere și care se afla în vizibilă stare de ebrietate, respectiv inculpatului Sergiu Alexandru Strîmbu.

Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și vor fi judecați într-un dosar comun.
Procesul este înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava și se află în faza de cameră preliminară.

Cei doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

 

Un accident care se putea termina dramatic

În imaginile care au surprins accidentul din 28 iunie s-a văzut cum șoferul unui BMW venea dinspre Colegiul „Ștefan cel Mare” cu viteză și accelerând. Mașina circulă aproape în zig-zag, în orice caz deplasarea nefiind una firească. Imediat după Colegiul „Ștefan cel Mare”, spre strada Petru Rareș, bărbatul de la volan pierde controlul, iar BMW-ul se duce brusc în stânga, pe contrasens, unde se izbește violent într-un stâlp, pe care îl rupe. Șansa a făcut ca mașina scăpată de sub control să nu lovească vreun alt autoturism sau, mai rău, un pieton. Pe imagini se mai observă că în timp ce BMW-ul vine cu viteză, pe trecerea de pietoni sunt în traversare doi oameni.

După impact, bărbatul de la volan a coborât din mașina avariată grav și a fugit spre Piața Mare. Fuga acestuia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere.

Tânărul de la volan, Alexandru Strîmbu, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, a revenit totuși după puțin timp la locul accidentului.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, probele de sânge au indicat că individul avea o concentrație mare de alcool în sânge. Rezultatul a fost de 1,76 la mie, prima probă, respectiv 1,52 la mie, proba a doua.

Pasager în mașină, omul de afaceri Dan Seredenciuc nu a suferit leziuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Dan Seredenciuc, trimis în judecată alături de tânărul care a intrat cu un BMW într-un stâlp, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 4871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Omul de afaceri Dan Seredenciuc, trimis în judecată alături de tânărul care a intrat cu un BMW într-un stâlp, în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei