Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 168 (8085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să-ți îngrijești corect geanta din piele, potrivit experților

Totul începe cu o zgârietură, poate o zbârcitură inestetică sau chiar o mică pată - cu toate am trecut prin asta. Poșeta pe care o iubeai cândva devine încet-încet pătată și, înainte de a-ți da seama, rămâi cu o rămășiță a ceea ce a fost odată.

 

Neglijarea întreținerii unei genți de damă este ceva de care toată lumea se face vinovată, dar dacă ai ajuns să renunți la o geantă pe care o adorai, atunci înțelegi acum importanța de a avea grijă de ea în mod corespunzător.

 

Indiferent dacă este vorba de o investiție de designer sau de o versiune mai accesibilă, orice geantă din repertoriul tău merită un pic de atenție. De aceea, am apelat la câțiva experți pentru a ne împărtăși sfaturile lor cu privire la modul în care să îngrijim gențile de damă. În cele ce urmează, ei ne informează despre metodele de depozitare a poșetelor, trucuri de curățare și cele mai bune tehnici pentru a menține forma unei genți de damă.

Nu o agăța

Deși ai putea fi tentată să-ți agăți geanta de o clanță sau de un cârlig, rezistă impulsului. Nu îți atârna geanta de mâner, deoarece ar putea deforma pielea. Îți recomand să o ții în picioare pe un raft, în schimb.

Ține-o departe de lumină

Experții avertizează, de asemenea, că dacă îți lași geanta de mână să stea prea mult timp la lumină, aceasta se poate deteriora. Depoziteaz-o într-un loc fără lumina directă a soarelui pentru a preveni orice decolorare și cu umiditate scăzută pentru a evita mucegaiul.

Folosește un sac de praf

Experții îți propun o soluție de depozitare care ține gențile de damă departe de lumină și în siguranță față de elemente. Sacii de praf sunt întotdeauna o idee bună. Atunci când îți cumperi geanta, aceasta ar trebui să vină cu un sac de praf, dar dacă nu este cazul, poți găsi destul de ușor opțiuni ecologice.

Investește în produse de întreținere

Experții remarcă faptul că, deși pielea îmbătrânește cu grație pe cont propriu, puțină protecție și hidratare ajută foarte mult. Anumite piei funcționează bine cu cremă pentru piele, în timp ce alte piei ar trebui tratate doar cu un produs de curățare sau de protecție, în funcție de natura granulației. Experții cred foarte mult în pulverizarea unei genți de damă din piele întoarsă cu un produs de protecție pentru piele și piele întoarsă înainte de utilizare, astfel încât pielea întoarsă să aibă un strat protector și să fie mai potrivită pentru a face față elementelor. De obicei, mai puțin este cel mai bine atunci când vine vorba de aplicarea de produse pe piele, în efortul de a păstra gențile de damă din piele în starea lor naturală pe cât posibil.

Curăț-o, dar nu prea mult

Dacă geanta ta este din nylon, o vei curăța diferit față de cea din piele. Spală ușor nylonul de mână cu un săpun blând, clătește-l cu apă, presează-l aproape uscat cu un prosop mare și curat și usucă-l la aer câteva ore.

 

Pentru gențile din piele, experții ne sfătuiesc să amestecăm o soluție de apă caldă și detergent de vase, înmuiem o cârpă moale în ea, o stoarcem și ștergem ușor suprafețele din piele. Folosim o a doua cârpă curată și umedă pentru a șterge detergentul și usuc-o cu un prosop.

 

Apa caldă cu detergent va ajuta, de asemenea, la îndepărtarea petelor de apă și a zgârieturilor. Ținând cont de acest lucru, experții recomandă, de asemenea, să nu exagerezi. Îți recomandă să îți cureți geanta doar atunci când are nevoie de o reîmprospătare, pentru a evita să o uzezi mai repede.

Renunță la pungile de plastic

Dacă ai folosit o pungă de plastic în loc de un sac de praf - oprește-te! Nu depozita niciodată genți de damă din piele într-o pungă de plastic. Plasticul se poate lipi de piele în timp și o poate deteriora. În afară de evitarea grijii de deteriorare, un sac de praf tradițional este o opțiune mult mai plăcută din punct de vedere estetic, așa că acest sfat ar trebui să fie ușor de urmat.

Păstrează forma

Nu există nimic mai trist decât o geantă de mână deformată. Cu toate acestea, această catastrofă structurală poate fi evitată complet. Potrivit experților, rularea puloverelor în interiorul genții ajută la menținerea formei acestora.

Îmbrățișează imperfecțiunile

Experții sunt de acord că, deși este necesar să ai grijă de geanta ta, este important și să o iubești și să o porți. Vârsta este egală cu frumusețea și cu cât îți porți mai mult geanta, cu atât mai frumoasă va deveni în timp. Pe măsură ce pielea se înmoaie, forma se poate schimba ușor, iar acest lucru face parte din farmecul a ceva bine iubit. Gențile purtate dezvoltă o patină care le poate face și mai frumoase.

Nu aștepta până în ultimul moment pentru a face reparații

Nu aștepta să faci acele mici reparații, deoarece poți provoca mai mult rău decât bine dacă o faci. La primul semn de deteriorare, vizitează croitoreasa locală sau atelierul de reparații de piele, în funcție de ce daune s-au produs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să-ți îngrijești corect geanta din piele, potrivit experților.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să-ți îngrijești corect geanta din piele, potrivit experților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei