Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 168 (8085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

Comisarul-șef Răzvan Andreica, un alt polițist și un om de afaceri, trimiși în judecată de DNA Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-șef Răzvan Adrian Andreica, acum în rezervă, a fost trimis recent în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava. Alături de el va mai apărea în fața judecătorilor și un alt polițist. Este vorba de Victor-Ionuț Lupu, care la vremea faptelor imputate de procurori lucra ca agent șef-adjunct la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava. În același dosar, a fost trimis în judecată și omul de afaceri câmpulungean Petru Lucian Nisioi. ”În perioada 2020-2021, inculpații Andreica Răzvan Adrian și Lupu Victor-Ionuț ar fi depus la Serviciul Financiar din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava mai multe documente (facturi, bonuri) false în baza cărora ar fi solicitat și, ulterior, le-ar fi fost decontată contravaloarea unor servicii de cazare fictive, în valoare de 1.450 de lei fiecare. Înscrisurile respective le-ar fi fost puse la dispoziție de către omul de afaceri, inculpat în prezenta cauză”, se arată într-un comunicat al DNA.

Trebuie spus că faptele care îi sunt imputate lui Răzvan Andreica s-ar fi petrecut în perioada în care acesta era împuternicit la conducerea Poliției Câmpulung Moldovenesc. După deschiderea dosarului de către procurorii DNA, comisarul-șef Răzvan Andreica s-a pensionat, în timp ce Victor-Ionuț Lupu a fost pus la dispoziție. În acest dosar, ofițerul va fi judecat pentru un șir întreg de infracțiuni, respectiv participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private, fals în declarații, complicitate la participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private. În cazul lui Victor-Ionuț Lupu acuzațiile sunt:

participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, uz de fals și fals în declarații. Pentru Petru Lucian Nisioi, procurorii au reținut două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul se va judeca la Tribunalul Suceava, iar procurorii DNA au făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-șef Răzvan Andreica, un alt polițist și un om de afaceri, trimiși în judecată de DNA Suceava.
 Vizualizări articol: 5712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Comisarul-șef Răzvan Andreica, un alt polițist și un om de afaceri, trimiși în judecată de DNA Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei