Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 167 (8084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nevoie de carte

Număr record de înscrieri la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în sesiunea iulie 2022

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Număr record de înscrieri la cele 11 facultăți ale Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), unde la programele de studiu de licență a fost înregistrat cel mai mare număr de înscriși din ultimul deceniu.

Începând cu data de 4 iulie a demarat sesiunea de înscrieri de vară la USV, unde candidații au putut accesa locurile pentru licență – învățământ zi și la distanță, masterat și conversie profesională, vineri fiind ultima zi de înscrieri atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini. La programele de studiu de licență, forma de învățământ cu frecvență, s-au înscris peste 2.900 de candidați, număr considerat a fi cel mai mare din ultimul deceniu, fiind înregistrată astfel și o creștere cu mai mult de 10% comparativ cu sesiunea din vara anului 2021.

În același timp programele de licență de la forma de învățământ fără frecvență (ID), au atras alți 236 de candidați, iar în ceea ce privește studiile de masterat, în sesiunea iulie s-au înscrisaproape740 de candidați. Pe o hartă a provenienței candidaților din sesiunea iulie 2022 poate fi observată dinamica înscrierilor, atât la nivel național, cât și regional, luând în considerare candidații provenind din Republica Moldova și Ucraina.

Indiferent de poziția ocupată în clasamentul înscrierilor, candidații care se înmatriculează au șansa obținerii unui loc bugetat (fără taxă). De aceea înmatriculările sunt foarte importante pentru cei înscriși. Acestea demarează miercuri, 20 iulie și vor continua până la data de 27 iulie, urmând ca pe 28 iulie să fie publicate rezultatele finale. Șansa obținerii unui loc bugetat este posibilă datorită faptului că unii dintre candidații plasați pe un loc superior vor opta pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit inițial. La anumite programe de studiu primii 3 studenți înmatriculați cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de școlarizare pe care ei ar trebui să o plătească.

Conducerea USV specifică faptul că studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat în urma rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu. De aceea lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute în sesiunile de examene.

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie. Înscrierile și interviurile vor avea loc în perioada 5-12 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe și în perioada 5-9 septembrie, pentru specializările unde există probe. Probele vor fi susținute pe data de 12 septembrie, iar afişarea rezultatelor se va face pe 13 septembrie. Contestațiile vor putea fi depuse pe 14 septembrie, între orele 8.00-12.00, afișarea rezultatelor acestora fiind făcută în aceeași după amiază.

Înmatriculările și confirmările de loc prin depunerea actelor în original, inclusiv pentru români de pretutindeni, au loc în perioada 14 – 19 septembrie, pe 20 septembrie fiind afișate rezultatele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de înscrieri la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în sesiunea iulie 2022.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Număr record de înscrieri la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în sesiunea iulie 20223.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei