Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 167 (8084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


... şi nici de VAR nu ne mai doare!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Titlul de azi reprezintă parafrazarea unui celebru vers (al doilea) al unui cântec de peluză, care în varianta de acolo este perfect nepublicabil! Versul întâi spune: "Avem echipa, avem valoare", iar titlul de mai sus ar putea fi cel de al doilea. Şi uite-aşa, ni s-a mai dus una din temele de dezbateri interminabile. Ba, ca să spunem adevărul până la capăt, cu prilejul introducerii sistemului VAR (oare de aia s-o fi modificat şi denumirea competiţiei naţionale în "Superliga", de-ai putea bănui că peste noapte comicii vestiţi ai gazonului s-au transformat chiar în fotbalişti!), Republica România a făcut un pas mare, foarte important, către lumea civilizată, apropiindu-se vădit de nivelul unor Kazahstan, Vietnam şi poate chiar Malta, unde sistemul Video Assistant Referee operează de foarte mulţi ani. În asemenea condiţii, nu m-ar mira ca tocmai marii beneficiari ai... lipsei acestuia, favorizaţi dintotdeauna de arbitri până dincolo de limitele Codului Penal (neaplicat însă niciodată, spre norocul lor!), dar urlând mereu "Hoţii!", caîn zicalastrăbună, să laude pentru început înnoirea, după care să înceapă a-i căuta nod în papură, principala"vină" a VAR-ului fiind că nu poate face "greşeli omeneşti", cum am fost învăţaţi să numim toate jafurile petrecute în iarbăîn toată istoria... nevăruităa fotbalului românesc! Sigur că, după ani întregi în care am văzut evoluând arbitrajul asistat din cabină şi normele de interpretare şi de intervenţie ale acestuia (care, dincolo de cadrul general dat de FIFA, are şi reglementări naţionale - doar nu credeţi că hoţia nu este universală!), este neîndoielnic că şi la noi o să conteze foarte mult cine sunt cei de la VAR. Durerea lipsei VAR a dispărut. Simt însă că peste puţin timp ne va durea prezenţa acestuia!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ... şi nici de VAR nu ne mai doare!.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
... şi nici de VAR nu ne mai doare!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei