Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 148 (8065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Prima ediție

„Seara valorilor sucevene”, un eveniment menit să unească oamenii în realizarea de proiecte importante pentru urbe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre principalele elemente de noutate din programul Zilelor Sucevei, de anul acesta, a fost organizarea unui eveniment de gală, intitulat “Seara valorilor sucevene”, în cadrul căruia s-au acordat „diplome de excelență” unor reprezentanți ai comunității sucevene, care s-au făcut remarcați prin activitatea depusă.

Organizat de Primăria municipiului Suceava în asociere cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, evenimentul a avut loc vineri, 24 iunie, la Hotel Balada, fiind acordate 35 de premii cu valoare simbolică.

„Seara valorilor sucevene” a fost deschisă cu Imnul României, interpretat de Corala „Ciprian Porumbescu”, precum și de un scurt cuvânt introductiv al gazdei evenimentului, primarul Ion Lungu, care a anunțat intenția de a organiza anual acest eveniment, prin care să fie remarcați cei care aduc o contribuție la promovarea și dezvoltarea orașului.

“Primăria municipiului Suceava acordă o importanță deosebită sărbătoririi a 500 de ani de existență a Bisericii «Sfântul Mare Mucenic Gheorghe»din cadrul Mănăstirii «Sf. Ioan cel Nou»de la Suceava. Cu această ocazie, Primăria s-a asociat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru organizarea evenimentului. Această inițiativă  urmărește să unească cetățenii orașului nostru în realizarea de proiecte importante pentru urbe, printr-o colaborare în interesul comunității, a administrației locale și județene, a bisericii, a societății civile și nu în ultimul rând a reprezentanților mass-media”, a transmis primarul Sucevei, Ion Lungu.

Din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Episcopul Vicar  Preasfințitul Damaschin Dorneanul, a transmis un mesaj de mulțumire și de încurajare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, pentru întreaga activitate edilitară, dar și pentru inițiativa de a face cunoscute persoanele implicate activ în viața municipalității.

<Antoine de Saint-Exupery împărtășește, în remarcabila sa operă „Citadela”, îndemnul primit de la tatăl său, spunând despre locuitorii cetății că „dacă vrei să-i faci frați, pune-i să zidească un turn împreună. Iar dacă vrei să-i dezbini, aruncă-le semințe pe jos”. De aceea, sunt cu atât mai recunoscător dumneavoastră că în aceste timpuri, când grăunțele dezbinării se găsesc din abundență pe jos, nu vă lăsați tentați de acestea, ci, având statornic în inimă sădite valorile cele în jurul cărora suntem adunați, vă ridicați privirea spre Cer, zărind parcă Turnul. Încurajat de dragostea dumneavoastră, îndrăznesc să privesc la acest moment festiv ca la un moment în care am pus bazele unui astfel de turn sau, de ce nu, o Biserică. Biserică ce unește cugetele, construită nu atât din piatră și var, ci pe noi înșine așezându-ne întru înălțarea acesteia”>, a spus Preasfințitul Damaschin Dorneanul, care a amintit și de fostul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, dedicând memoriei acestuia diploma de excelență primită de la edilul Sucevei.

Primul dintre cei 35 de suceveni care au fost premiați în cadrul evenimentului a fost președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care a mărturisit că între el și Ion Lungu există de multe ori și momente tensionate. „Dar trebuie să fim uniți ca să putem câștiga. Să ne vedem ca un județ unit, nu dezbinat. Avem nevoie de dezvoltare. M-am întors în București ca <să împingem> A 7 până în Siret, iar metrul de autostradă al lui Ștefan Mandachi să rămână istorie”.

Tot Gheorghe Flutur a vorbit de dorința de a vedea reînființată Mitropolia Bucovinei, idee întâmpinată cu aplauze, în special de preoții din sală.

Pe rând, în aplauzele celorlalți, au mai fost chemați să primească „diplome de excelență” și câte o trăistuță cu obiecte simbolice, Alexandru Moldovan – Prefectul Județului Suceava, Ioan Bălan - deputat, Mirela Adomnicăi - deputat, Angelica Fădor – deputat, Emil Ursu – Director al Muzeului Național al Bucovinei, Alexandru Calancea– Manager Spitalul Județean Suceava.

Din partea mediului de afaceri, premianții primei ediții ai „Serii valorilor sucevene” au fost Paul Henri Kohler, reprezentantalS.C. „Ambro” SA, sponsor principal al Zilelor Sucevei, cu o donație de 50.000 de lei, Sorin GabrielIacob –  SC „Loyal Impex”, Ilie Lahman - SC „ Conbucovina” SA, Dumitru Popescu – SC „SUCT” SA, Vasile Florea - SC „ Florconstruct” SA.

Fundația „Sânge pentru România”, prin intermediul cărora au fost duse toate ajutoarele umanitare trimise de municipalitate în Ucraina, în special la orașul înfrățit, Cernăuți, a fost de asemenea premiată, la fel ca și reprezentanți ai forțelor de ordine și Armatei: colonelulMugurel Anton-  comandant Centrul Militar Județean, colonel Costică Ghiață – Inspector șef - ISU „Bucovina” al județului SV, comisar-șef Florin Poenari - Comandant Inspectoratul Județean de Poliție, generalulde Brigadă Ionel Postelnicu – Șeful Inspectoratului de Jandarmi Suceava, iar dintre “rezerviști”, maistrul militar Davidel Dumitru și colonel(R) Neculai NIGA.

Din domeniul Educație, premianții acestei prime ediții au fost: Valentin Popa – Rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur – fost rector al USV, Sanda Maria Ardeleanu – prof. univ. USV, PetruGhervan - Decan Facultatea de Educație Fizică și Sport, CameliaIgnătescu– Decan Facultatea de Drept și Științe Administrative, DanielaDungeanu – director C.N. Petru Rareș Suceava, Dan Popescu – director C.N. „Ștefan cel Mare” Suceava, Dumitru Moraru – director Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava , Maria Teodoreanu – director Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Maria Matei -  director Grădinița cu program prelungit Suceava.

Dintre slujitorii Bisericii au mai fost premiați Preacuviosul Arhimandrit Vartolomeu Chira, director al Departamentului Medical și de Asistență al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Arhid. Vasile M. Demciuc, consilier eparhial și profesor la Facultatea de Istorie a Universității „Ștefan cel Mare”, Suceava, Pr. Constantin Diaconașu, preot misionar la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” – Suceava și Pr. Gheorghe Hostiuc, fost inspector școlar la disciplina religie.

Prima ediție a „Serii valorilor sucevene” s-a încheiat tot cum a început, cuCorala „Ciprian Porumbescu”, care a venit cu un repertoriu diversificat, din diferite zone ale țării,interpretând inclusiv “Dulcea Bucovină”, dar și tradiționalul “La mulți ani!”, la care s-au ridicat în picioare toți cei din sală, marcând astfel finalul evenimentului festiv, de recunoștință din partea comunității, a administrației locale dar și a Bisericii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Seara valorilor sucevene”, un eveniment menit să unească oamenii în realizarea de proiecte importante pentru urbe.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Seara valorilor sucevene”, un eveniment menit să unească oamenii în realizarea de proiecte importante pentru urbe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei