Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 148 (8065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Drapelului Național a fost marcată printr-o ceremonie militară în Piața Tricolorului din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piața Tricolorului din centrul municipiului Suceava a găzduit, duminică, ceremonialul militar organizat cu prilejul Zilei Drapelului Național. La eveniment au participat câteva sute de suceveni, alături de reprezentanți ai autorităților județene și șefi de instituții, aceștia asistând la ceremonia de înălțare a Drapelului Național. Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998, este marcată în fiecare an pe 26 iunie. Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată ca simbol naţional, de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza "Dreptate - Frăţie" înscrisă pe el, aşa cum arată "Istoria României în date". La ceremonia din centrul Sucevei au fost prezenți prefectul județului, Alexandru Moldovan, primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă.

Prefectul Alexandru Moldovan a dat citire mesajului premierului României Nicoale Ciucă cu prilejul Zilei Drapelului Național, după ce vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă le-a transmis celor prezenți că „Astăzi, aducem un omagiu, suntem aici pentru a vorbi despre însemnătatea unuia dintre cele trei simboluri naționale. Drapelul Național este un simbol, alături de Stema Națională și de Imnul Național. În aceste zile, acest simbol îl vedem arborat atât la acțiunile armatei în diferite teatre de operațiuni, îl vedem arborat pe instituții și de asemenea, în contextul actual geopolitic, vedem acest simbol arborat acolo unde sunt acțiuni umanitare, acțiuni de sprijin ale refugiaților și populației din Ucraina”.

Invitat să ia cuvântul, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că de 173 de ani, Drapelul României reprezintă demnitatea națională, suveranitatea și independența națională. „Avem această datorie de a cultiva în rândul generațiilor tinere, care vin, să respecte acest simbol, să lupte pentru el, să dea dovadă de patriotism. Dar nu de un patriotism numai declarat, ci să se implice, dacă vreți, în construcția țării și în progresul ei”, a transmis Ion Lungu.

La finalul ceremoniei, după o scurtă slujbă de sfințire, Drapelul Național al României a fost ridicat pe cel mai înalt catarg din Piața Tricolorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Drapelului Național a fost marcată printr-o ceremonie militară în Piața Tricolorului din Suceava.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ziua Drapelului Național a fost marcată printr-o ceremonie militară în Piața Tricolorului din Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei