Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 133 (8050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal la Vladimir Putin (II) – protecție și apărare

Ce analizăm:

1A! poziția palmei drepte. Exteriorul palmei drepte este poziționat spre interlocutori. Vladimir Putin ne arată prin această postură că nu poate fi păcălit și nu poate fi „lovit” prin surprindere. El este pregătit să se apere, deja percepe în plan subconștient o agresiune îndreptată împotriva lui și se protejează în plan simbolic asemeni unui luptător. Expunerea exteriorului palmei și a antebrațului ne semnalează că percepe un pericol și este gata să se apere.

2A! poziția cotului drept. El nu doar expune interlocutorilor partea exterioară a palmei și a antebrațului, ci și simulează în plan simbolic blocarea unei lovituri pe care simte că ar putea să o primească.

3A! poziția umărului stâng. Se sprijină pe cotul stâng, se retrage cu tot trunchiul spre stânga în jos expunând din lateral exteriorul palmei și al antebrațului drept pentru a simula o eschivă și a se îndepărta în mod simbolic de interlocutori, de subiectul discuției pe care îl consideră o amenințare, ceva neplăcut pentru el.

4A! poziția gâtului și colțul drept al gurii. Poziția gâtului se sincronizează cu restul mișcărilor de apărare: expunerea părții exterioare a palmei și a antebrațului drept, ridicarea ușoară a umărului drept și coborârea umărului stâng. Își apropie bărbia de clavicula dreaptă pentru a proteja în „luptă” acest punct vulnerabil. Și palma dreaptă este ridicată la nivelul bărbiei pentru a-i oferi protecție.

Colțul drept al gurii e ușor ridicat arătând o ușoară stare de dispreț „Credeți că vă puteți pune cu mine! Nu sunteți de talia mea! Sunt pregătit și o să vă spulber!” ne transmite nonverbal liderul de la Kremlin la această conferință a forumului de tineret Seliger 2014.

Putem sesiza o sincronizare abia perceptibilă între deplasarea ușoară a colțului drept al gurii și o microcontracție a mușchilor din partea exterioară a ochiului drept, ceea ce întărește și nuanțează această stare de dispreț și de surprindere! „Tocmai voi v-ați găsit să vă puneți cu mine!“.

5A! poziția capului. Vladimir Putin retrage puțin capul spre în spate, dar asemeni unui luptător „nu pierde din vedere” acest subiect neplăcut despre care se discută.

 

Concluzie:

Vladimir Putin este un luptător și în sala de sport și în politică și ne arată că și-a însușit toate mișcările și reflexele de apărare și de… atac!

Articol extras din cartea „Semnele nonverbale ale minciunii în politică, afaceri și cuplu” – autor Mihai Moisoiu

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Vladimir Putin (II) – protecție și apărare.
 Vizualizări articol: 3859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 30 voturi
Limbajul nonverbal la Vladimir Putin (II) – protecție și apărare5.0530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei