Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 133 (8050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Cupa Prieteniei”

Ediţia a V-a a campionatului de fotbal din Protopopiatul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi, 31 mai, la Sala Sporturilor din Brăieşti s-a desfăşurat a V-a ediţie a Campionatului de fotbal a tinerilor cu vârsta între 16 – 21 ani din parohiile din Protopopiatul Fălticeni. „Cupa Prieteniei” a reunit opt echipe din tot atâtea parohii, fiecare formaţie fiind compusă din şase jucători şi două rezerve.

Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi cu ajutorul ing. Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, prezent la prima competiţie zonală găzduită în noua Sală de Sport din Brăieşti, inaugurată în urmă cu două săptămâni.

„A fost o mare cinste şi onoare să fim gazda acestui campionat de fotbal pentru tinerii din Protopopiatul Fălticeni. S-a jucat un fotbal frumos, în spirit de fair play, toată lumea s-a simţit bine. Apreciez iniţiativa Protopopiatului Fălticeni de a desfăşura competiţia în comuna noastră”, a precizat primarul Gheorghe Fron.

Aşa cum am aflat de la preot Georgian Rotar, responsabil comunicare în cadrul Protoieriei Fălticeni, activitatea s-a desfăşurat în preajma Zilei Internaţionale a Copiilor, sărbătorită pe 1 iunie, păstrând tradiţia din  ceilalţi ani.

„Proiectul dedicat Zilei Copilului a avut în vedere ca, pe lângă multele activităţi care se desfăşoară în cadrul parohiilor din Protopopiatul Fălticeni, să îi apropie pe tineri mai mult de biserică, să redescopere valorile prieteniei şi ale colaborării şi mai ales să petreacă timpul liber în comuniune cu alţi tineri de aceaşi vârstă şi cu aceleaşi pasiuni, chiar dacă această întâlnire s-a desfăşurat în format de competiţie. A fost un campionat trăit intens de toţi cei prezenţi, în care tinerii jucătorii şi-au manifestat bucuria de a participa la această competiţie, dar şi dorinţa de a ieşi învingători pe teren, dezvoltând spiritul de echipă”, ne-a spus preotul Georgian Rotar.

Echipele au fost repartizate în două grupe. Din Grupa A au făcut parte echipele parohiilor „Sfântul Ilie” din Fălticeni (pr. Dulgheriu Adrian), „Sfinţii Mercurie şi Ecaterina” din Rădăşeni  (pr. Rotar Georgian), „Sfânta Treime” din Spătăreşti (pr. Tudor Andrioaia) şi Siliştea – Dolhasca (pr. Agafiţei Mihail). Grupa B a avut în componenţă parohiile „Sfinţii Arhangheli” din Corni (pr. Chihaia Denis), „Învierea Domnului” din Dolhasca (pr. Saftiuc Mihail), „Sfântul Ilie” din Suha (pr. Norocel Pavel) şi „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Boroaia (pr. Maxim Silviu). Toate meciurile au fost disputate după regula de a juca „fiecare cu fiecare”.

 

Echipele parohiei „Sfântul Ilie” din Fălticeni au câştigat „Cupa Prieteniei”

După disputarea meciurilor din fiecare grupă, s-au calificat în etapa următoare primele două echipe din fiecare grupă şi doar golaverajul a făcut diferenţa. În semifinale, echipa din Fălticeni a învins echipa din Corni – Liteni cu scorul de 4-2, iar echipa din Rădăşeni a învins mult titrata echipă din Dolhasca cu 1 la 0, după un meci disputat până în ultima secundă. În finală, „Cupa Prieteniei”, trofeul pentru care s-au întrecut 64 de tineri, a fost înmânat echipei din Fălticeni, coordonată de către preotul Adrian Dulgheriu, care a învins în finală echipa „Sfinţii Mercurie şi Ecaterina” din Rădăşeni cu scorul de 2 la 1.

Premierea a avut loc în prezenţa organizatorilor şi a echipelor participante, fiecare jucător a primit diplome şi medalii, iar primele trei echipe au primit şi cupe.

Meciurile de fotbal au fost arbitrate de prof. Constantin Ferariu din Dolhasca, nefiind acordat nici un cartonaş galben sau roşu, deşi întâlnirile au fost destul de disputate. Asistenţa medicală a fost asigurată de asistentele medicale Nicoleta Ilisei şi Elena Chiticariu, activitatea fiind supervizată de către administratorul Bazei sportive Cornu Luncii, Constantin Turtuşan.

La final competiţiei părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a precizat că toţi participanţii la această competiţie au ieşit învingători, „şi doresc păstrarea acestei tradiţii în care tânăra generaţie să îşi arate mereu interesul şi dragostea pentru activităţile care le sunt dedicate, păstrând vie legătura faţă de Biserică şi părinţii lor duhovniceşti. Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, pentru binecuvântare şi sprijinul acordat în toate evenimentele pe care le desfăşurăm la nivelul parohiilor din Protopopiatul Fălticeni, organizatorilor care au făcut posibilă această acţiune şi preoţilor care au răspuns afirmativ şi au participat la acest eveniment”.

Echipa câştigătoare în cadrul acestui turneu va reprezenta Protopopiatul Fălticeni la „Cupa Muşatinilor”, competiţie care se va desfăşura la nivelul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în luna august.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ediţia a V-a a campionatului de fotbal din Protopopiatul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ediţia a V-a a campionatului de fotbal din Protopopiatul Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei