Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 133 (8050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Șofer de BMW, băut și fără permis, arestat după ce a lovit o mașină și a încercat să scape cu fuga

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șoferul unui autoturism marca BMW a ajuns în arest preventiv după un incident în care a fost implicat în urmă cu zece zile.

În ziua de 29 mai 2022, în jurul orei 22.20, în timp ce conducea autovehiculul pe DN17, pe raza localităţii Păltinoasa, bărbatul a depășit un Audi A4 care circula în aceeași direcție, dar nu a calculat suficient de bine distanța și a lovit autoturismul în cauză. În mod normal, ar fi trebuit să oprească pentru soluționarea amiabilă a cauzei. Știindu-se cu musca pe căciulă, a preferat să încerce o scăpare cu fuga. Șoferița autoturismului marca Audi A4 nu i-a dat nici o șansă. A sunat la 112 și a solicitat sprijinul polițiștilor, iar între timp a plecat în urmărirea BMW-ului care mergea spre Gura Humorului.

Fugarul nu a ajuns prea departe, și asta pentru că a ieșit de pe șosea, a intrat într-un soclu din beton al unui panou publicitar, unde s-a și oprit. La fața locului a ajuns un echipaj al Poliției Gura Humorului, ocazie cu care s-a stabilit că BMW-ul era condus de Alexandru Popescu, de 29 de ani, din Drăgoiești. Imediat s-a aflat și motivul pentru care dorea să scape cu fuga: nu avea permis de conducere și, în plus, consumase și băuturi alcoolice. Aparatul etilotest cu care s-a făcut verificarea a indicat o valoare de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, probele de sânge care i-au fost prelevate au arătat o alcoolemie de 2,61 la mie. Bărbatul a fost mai întâi reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au făcut și precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șofer de BMW, băut și fără permis, arestat după ce a lovit o mașină și a încercat să scape cu fuga.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șofer de BMW, băut și fără permis, arestat după ce a lovit o mașină și a încercat să scape cu fuga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei