Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 110 (8027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cunoștință veche a polițiștilor

Un tânăr care a comis furturi dinainte de a împlini 14 ani, trimis în judecată pentru conducere fără permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Rădăuți, cunoscut ca autor de furturi încă dinainte de a împlini 14 ani, acum în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru conducere fără permis, în stare de recidivă post executorie.

Marcu Prinț a fost prins în mai multe rânduri la volan, iar în trecut a comis și fapte de furt la care s-a deplasat cu mașina. El se află de multă vreme în atenția polițiștilor rădăuțeni, fiind reperat de mai multe ori în trafic, la volan, în timp ce transporta tineri cunoscuți cu antecedente în materie de furturi.

În momentul de față, Marcu Prinț se află sub măsura controlului judiciar în dosarul de conducere fără permis și dacă mai comite vreo infracțiune va fi arestat.

 

Ultima faptă pentru care este trimis acum în judecată

Pe 1 aprilie, un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți, în timp ce se afla în control pe strada Libertății, a făcut semnal de oprire unui autoturism Mitsubishi Pajero, cu volan pe dreapta. Polițiștii l-au observat la volan pe Marcu Prinț, cunoscut cu preocupări infracționale și cunoscut de asemenea pentru că nu are permis de conducere. 

Când a văzut mașina de poliție după el, suspectul a coborât de la volanul autoturismului și a încercat să se ascundă în zona parcării centrale a municipiului Rădăuți. Marcu Prinț a fost urmărit și încătușat.

După cum se cunoștea, baza de date a confirmat că acesta nu are permis de conducere. Mașina pe care o conducea nu avea ITP valabil, RCA și îi lipsea un număr de înmatriculare. De altfel, Prinț nu a prezentat nici un document privind mașina, încasând mai multe amenzi.

Având în vedere recidiva cu privire la infracțiunea de conducere fără permis, pe numele lui Marcu Prinț a fost emisă la acea vreme o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene.

Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar, iar în această săptămână a fost trimis în judecată.

În acest dosar, tot în această săptămână, a fost reținut în arest și tânărul care s-a aflat cu el în mașină și care a dat declarații mincinoase, încercând să-l scape de răspundere pe Prinț.

 

Generațiile s-au schimbat în poliție, Marcu Prinț a rămas același

Ultima faptă gravă de care este acuzat Prinţ în România a fost comisă în noaptea de 23 spre 24 octombrie 2016. Din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi rezultă că Prinţ a condus un autoturism BMW cu volan pe partea dreaptă de la Rădăuţi la Frătăuţii Noi. Alături de el, în maşină s-au aflat şi Ovidiu Constantin Vartolomei, în vârstă de 18 ani, şi doi minori.

Din ancheta poliţiştilor judiciarişti din Rădăuţi rezultă că cei patru au avut un plan infracţional bine pregătit, victima vizată fiind un bărbat în vârstă de 54 de ani, care locuia singur.

Trei dintre autori, cu excepţia lui Marcu Prinţ, care a rămas afară, de „şase”, au escaladat un geam pe care l-au forţat şi au intrat în casă, peste bărbatul de 54 de ani. Procurorii au arătat în rechizitoriu că autorii au avut tricouri trase peste nivelul nasului şi glugi pe cap. Proprietarul a fost lovit cu pumnii şi imobilizat. Din casă autorii au plecat cu sumele de 200 de lei şi 20 de lire, precum şi cu două ceasuri de mână şi un telefon mobil marca Samsung Galaxy S3, bunuri în valoare totală de circa 2.000 de lei. La plecare, a rezultat din anchetă, indivizii i-au legat bărbatului picioarele cu un cablu, pentru a nu putea alerta în timp util poliţia.

Din cercetări a mai rezultat că cei patru s-au întors cu maşina la Rădăuţi, au împărţit banii şi bunurile, iar apoi s-au despărţit.

Mai în trecut, Prinț a comis zeci de furturi, mare parte în timp ce era minori. O perioadă, Prinț a fost plecat în Germania, de unde au venit apoi, pe numele său, mandate europene de arestare. Autoritățile din Germania l-au pus la un moment dat sub acuzare pentru furturi și violarea proprietății.  

Polițiștii care îl anchetau pe Prinț pentru furturi când acesta avea 14 ani sunt acum de mult ieșiți la pensie. Generațiile în poliție s-au schimbat, însă Marcu Prinț a rămas același.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care a comis furturi dinainte de a împlini 14 ani, trimis în judecată pentru conducere fără permis.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr care a comis furturi dinainte de a împlini 14 ani, trimis în judecată pentru conducere fără permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei