Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 110 (8027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor

Franța trimite un nou transport de vehicule, echipamente de intervenție şi alimente pentru Ucraina, prin hub-ul de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un al treilea convoi de ajutoare în beneficiul Ucrainei, organizat de ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe și ministerul francez de Interne, va transporta în România, la hub-ul european de la Suceava, vehicule, echipamente de intervenție şi alimente, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, căpitanul Alin Găleată. Convoiul este așteptat să ajungă la Suceava vineri seara.

Conform comunicatului, vor fi donate serviciului de urgență ucrainean 115 tone de echipamente şi alimente şi 13 vehicule noi: șase vehicule pentru stingerea incendiilor, „modernizate la standardele ucrainene”, șase ambulanțe 4x4 și un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfășurate pe teren. Echipamentele de urgență oferite includ 36 km de furtunuri de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum și peste 20.000 de rații de alimente, reprezentând 40.000 de mese.

Convoiul a plecat din Franța în data de 10 mai, în prezența prim-ministrului francez Jean Castex şi ministrului pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, care i-au salutat pe cei 52 de pompieri francezi care însoțesc convoiul.

Aceste vehicule și echipamente au fost finanțate din contribuția a peste 1.000 de autorități locale și a aproximativ cincizeci de companii, la fondurile Centrului de criză și sprijin al ministerului pentru Europa și Afaceri Externe.

„De la declanșarea conflictului, numai în domeniul securității civile, Franța a oferit Ucrainei 84 de vehicule de intervenții de urgență, precum și 214 tone de echipamente, marcând solidaritatea autorităților locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean”, se precizează în comunicat.

Această operațiune, desfășurată în cadrul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene (MPCU), este coordonată de Direcția Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor a ministerului de Interne și Centrul de criză și sprijin al ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, în colaborare cu ambasada Franței din Ucraina şi cu sprijinul Ambasadei Franței din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franța trimite un nou transport de vehicule, echipamente de intervenție şi alimente pentru Ucraina, prin hub-ul de la Suceava.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Franța trimite un nou transport de vehicule, echipamente de intervenție şi alimente pentru Ucraina, prin hub-ul de la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei