Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 96 (8013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Un om a murit și altul e în stare gravă. Totul s-ar fi petrecut după o urmărire de mașini în care ar fi implicat și activistul Tiberiu Vatamaniuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentul din noaptea de luni spre marți de la Sucevița, soldat cu moartea unui om și rănirea gravă a altuia, le dă mari bătăi de cap polițiștilor. Tot mai multe date arată că în acest accident grav ar fi fost implicat și activistul de mediu Tiberiu Vatamaniuc. Potrivit unor imagini de pe camerele de supraveghere ale Primăriei Sucevița, mașina lui Tiberiu Vatamaniuc este văzută cum urmărește BMW-ul în care se aflau cele două victime. De altfel, mașina lui Tiberiu Vatamaniuc a fost găsită la circa 150 de metri de locul accidentului, cu airbagul de la șofer declanșat. Versiunea activistului de mediu este un pic diferită. ”Au venit peste mine în curte, cei doi care erau în BMW și un al treilea. Dionisie Rotar m-a lovit cu o bâtă de baseball și mi-a provocat fractură de piramidă nazală. M-am internat în spitalul din Suceava și aștept ca mâine (n.r. – miercuri) să mă opereze. Eu am chemat poliția să reclam agresiunea și nu i-am urmărit. Am mers după mașina poliției care îi căuta. Pot confirma și ei”, a declarat Tiberiu Vatamaniuc. Acesta nu a putut oferi o explicație pentru ce a fost agresat și spune că totul s-a petrecut pe neașteptate.

Reprezentanții Spitalului Județean Suceava au confirmat că activistul de mediu s-a prezentat la această unitate medicală cu o fractură prin agresiune, numai că a fost externat la cerere.

În ceea ce privește mașina găsită în apropierea locului accidentului, Tiberiu Vatamaniuc are o explicație. ”Am lovit o bordură și de acolo am ricoșat în gard și s-a declanșat airbagul”, a precizat activistul de mediu. Acesta a negat că i-ar fi urmărit pe cei doi bărbați care s-au răsturnat în albia râului Sucevița. Polițiștii iau în calcul toate scenariile posibile și spun că verificările sunt în curs de derulare. Una din variantele luate în calcul este aceea că în timpul urmăririi mașina condusă de Tiberiu Vatamaniuc ar fi lovit autovehiculul marca BMW, iar șoferul acestuia nu a mai putut controla mașina și a urmat tragedia soldată cu moartea unui bărbat și rănirea gravă a celui care era la volan.

 

Versiunea de moment a Poliției despre accidentul de la Sucevița

De altfel, din primele informații oferite, despre o eventuală implicare a lui Tiberiu Vatamaniuc nu se pomenește nici măcar tangențial. Potrivit datelor oficiale furnizate de Poliție, accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți, la ieșirea din Sucevița, pe drumul național 17A. Un bărbat a murit, iar un altul a ajuns la spital în stare gravă după ce mașina cu care circulau, un BMW, a zburat pur și simplu de pe carosabil și a ajuns în albia râului Sucevița. Potrivit polițiștilor, accidentul a avut loc în jurul orei 1.00 noaptea. Dionisie Rotar, de 47 de ani, din Marginea, se afla la volanul unui BMW și circula dinspre Sucevița spre Marginea. În mașină, pe bancheta din dreapta, se mai afla un alt consătean, Adrian-Ilie Mihalescu, de 34 de ani. În apropierea unui pod care traversează râul Sucevița, într-o curbă la dreapta, șoferul a pierdut controlul asupra volanului. Mașina a intrat pe contrasens, a mers aproape 40 de metri pe spațiul verde, a scos din rădăcini un copac, iar apoi s-a răsturnat în albia râului Sucevița. Cei doi bărbați au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția echipajelor specializate ale ISU Suceava pentru a fi scoși dintre fiarele contorsionate. Din păcate, pentru Adrian-Ilie Mihalescu nu s-a mai putut face nimic, iar medicii au declarat decesul. Șoferul, Dionisie Rotar, a fost transportat la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Diagnosticul pus de medici a fost următorul: ”accidentat în stare gravă, comatos, intubat, cu traumatism cranio-cerebral, fracturi costale multiple bilateral, contuzii pulmonare, traumatism abdominal, fracturi la nivelul coloanei”. A fost internat în Secția de chirurgie cu supraveghere în ATI, iar medicii fac eforturi pentru a-l salva. Din cauza multiplelor leziuni, șoferul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar i-au fost recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un om a murit și altul e în stare gravă. Totul s-ar fi petrecut după o urmărire de mașini în care ar fi implicat și activistul Tiberiu Vatamaniuc.
 Vizualizări articol: 2470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un om a murit și altul e în stare gravă. Totul s-ar fi petrecut după o urmărire de mașini în care ar fi implicat și activistul Tiberiu Vatamaniuc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei