Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 96 (8013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiceiuri

Tradițiile de Paște și concertul Mariei Buză au atras un public numeros la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tradițiile de Paște din Bucovina și un concert susținut de Maria Buză au atras câteva sute de spectatori la Muzeul Satului Bucovinean. Vremea frumoasă și lipsa restricțiilor după pandemie i-a făcut pe mulți suceveni, dar și numeroși turiști din toate colțurile țării să aleagă Muzeul Satului și Cetatea de Scaun a Sucevei pentru a-și petrece prima zi de Paște. Cei care au trecut pragul Muzeului Satului Bucovinean au putut să participe la manifestările organizate în cadrul programului Paștele în Bucovina, care au început cu o slujbă în biserica de lemn, după care au putut să asiste la obiceiul sfințirii coșurilor de Paște. De la biserică, turiștii, alături de gospodarii îmbrăcați în costume populare, au mers către scena de la intrarea în Muzeul Satului Bucovinean, pentru un concert pascal susținut de Corul Bărbătesc din Bosanci, Corul de Copii „Ram de salcie” din Salcea și Grupul Folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini. Între recitalurile susținute de aceste grupuri, spectatorii au ascultat concerte de toacă, susținute de membrii grupurilor Tocașii parohiilor din Dumbrăveni și Rotunda. 

Programul evenimentelor de la Muzeul Satului Bucovinean din prima zi de Paște s-a încheiat cu un concert susținut de Maria Buză și taraful George Pătrașcu. 

Manifestările au fost organizate de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina și Muzeul Național al Bucovinei. 

Prezent la manifestările de duminica trecută de la Muzeul Satului, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a ținut să aprecieze faptul că atât la concertul pascal, cât și la recitalul Mariei Buză au fost prezenți un număr foarte mare de spectatori. Niculai Barbă a arătat că cei prezenți au putut să deguste din cozonacii făcuți de gospodinele din Mălini și au putut că ciocnească ouă roșii. „Este, să spunem, o bucurie că am putut să venim în întâmpinarea turiștilor cu toate acțiunile tradiționale pe care le organizează Consiliul Județean Suceava în cadrul proiectului Paștele în Bucovina”, a precizat Barbă. El a ținut să evidențieze faptul că în perioada Sărbătorilor Pascale, județul Suceava a fost plin de turiști, atât din județele Moldovei, cât și din alte zone ale țării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tradițiile de Paște și concertul Mariei Buză au atras un public numeros la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tradițiile de Paște și concertul Mariei Buză au atras un public numeros la Muzeul Satului Bucovinean1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei