Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 96 (8013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La ceas de sărbătoare

Împărțirea cu oul sfințit, o tradiție poloneză reluată după un an de pauză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceremonialul împărțirii cu oul sfințit, o tradiție poloneză veche de secole, a revenit în actualitate în acest an după ce pandemia a făcut imposibilă organizarea acestui eveniment în cursul anului trecut. Bucuria revederii celor dragi a fost evidentă pe chipurile tuturor celor care au fost prezenți luni în sala de festivități de la Dom Polski din Solonețu Nou. ”Acest ceremonial a fost adus aici de emigranții polonezi când au venit pe meleagurile Bucovinei. Semnificația este aceea că oamenii își transmit urări de bine și își doresc să aibă un an cât mai rodnic și mai liniștit. Anul acesta ne vom ruga și pentru pace, pentru că avem deja două luni de război la granița României. Iar printre cei care suferă de pe urma acestui conflict sunt foarte mulți oameni care nu au nici o vină, iar mulți dintre ei s-au refugiat în România sau Polonia, iar pe o parte din ei am reușit să îi ajutăm așa cum a fost în puterile noastre”, a arătat deputatul Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România. După discursurile oficialităților, Eminența Sa Iosif Păuleț, episcop al diecezei de Iași, și preotul Stanislav-Ioan Cucharec, împreună cu preoții din decanatul de Bucovina, au sfințit bucatele, iar apoi oamenii și-au făcut urări de bine. La evenimentul de la Solonețu Nou au mai participat subprefecții județului Suceava: Ioan-Cristian Șologon și Alexandru-Marian Salup, precum și prim-vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România Victoria Longher, dar și președinții și membrii filialelor Uniunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împărțirea cu oul sfințit, o tradiție poloneză reluată după un an de pauză.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Împărțirea cu oul sfințit, o tradiție poloneză reluată după un an de pauză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei