Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 92 (8009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Imperiul fricii atacă! Pe ignoranți!!

În folclor se spune „Frica păzește bostănăria” cu referire la apărarea proprietății private (nu a CAP-ului) și corectarea aplecării românilor spre furtișag, deși acesta este pedepsit și interzis de una din cele zece porunci. Aș vrea să mă refer la alt tip de frică, cea generată de zvonuri și obsesii! Credem în zvonuri și conspirații mai mult ca în orice. Nu ascultăm părerea specialiștilor, nu ne pricepem, dar avem opinii ferme și acționăm după ele, chiar dacă pierdem!

Spaima nejustificată indusă de lipsa uleiului, a benzinei, a pastilelor de iodură de potasiu (și la cei care nu s-au vaccinat!) sunt o expresie a ignoranței. Doar prostie?         

Cine și de ce are interesul creării isteriei comerciale și de ce România acționează așa? Nu trebuie să ajungem la „oculta mondială”,ci să ne oprim la „inculții naționali”, care au un aplomb și o virulență verbală năucitoare! Știu tot!! Ar mai fi și cei care exploatează fără scrupule prostia românilor pentru un profit mare și rapid. Escrocul nu poate exista fără „naivi”.

Cei ce lansează zvonurile în spațiul public, „răspândacii” de pe vremea lui Ceaușescu (oare au dispărut total?) sunt personaje care cred în postări pe facebook și bârfă de pe marginea șanțului.

Pentru a închide cercul prostirii în masă, trebuie să vedem și consecințele la nivel de societate, nu doar de individ. Frica și dezinformarea sunt arme redutabile în acest moment pe plan intern și extern! Exploatează fără jenă incultura, frustrarea și dorința de a găsi vinovați pentru rateurile în viață! Accesul facil la comunicare online face adepții vizibili și atrag simpatizanți, după principiul „cine se aseamănă se adună”. Și totuși, cine sună goarna adunării?

Efectele, sub aspect economic, sunt perturbarea lanțului de aprovizionare și amplificarea tendinței de achiziție în exces. Iar cine nu „prinde” ulei, benzină nu mai doarme noaptea, până se „bagă” din nou produsele!

O consecință mai nocivă este dezvoltarea neîncrederii în funcționarea societății, de la administrație la capacitatea organizatorică a proprietarului de magazin. Neîncrederea dezavantajează cetățenii și creează vulnerabilități României în fața unor provocări interne și externe. În interior vor fi cei ce sunt „salvatorii țării” și merită votați etern! Din exterior nu îi găsim pe cei din Vest; ei și-au adjudecat pozițiile pe care le doreau și acum vor „liniște”!  Cei din Est ne vor frustrați și dezbinați pentru că astfel pot destabiliza România!

Nu trebuie să dezarmăm în fața fricii! Educația și informarea din surse calificate ne fac să apreciem pericolul în mod real și să acționăm în cunoștință de cauză!

Pot face asta „cumpărătorii” de diplomă și sclavii facebook-ului care au ajuns formatori de opinie?

Răspundeți dumneavoastră, pentru că eu mi-am cam exprimat opinia în textul de mai sus!!

Dan Strutinschi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imperiul fricii atacă! Pe ignoranți!!.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Imperiul fricii atacă! Pe ignoranți!!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei