Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 92 (8009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Pentru 31 de cadre medicale, navetă mai uşoară de la locuinţele din cartierele mărginaşe spre spitalul unde lucrează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Pastel şi Carrefour au oferit marţi, 19 aprilie, 31 de biciclete pentru 31 de cadre medicale de sex feminin, medici şi asistente de la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru a se deplasa mai uşor la locul de muncă.

Evenimentul, la care au participat, alături de angajaţii Spitalului Municipal Fălticeni, Andreea Oprea, directorul executiv al Asociaţiei Pastel, Julien Munch, CEO Carrefour România, Alina Gamauf, HR, CSR & Corporate Affairs, membru în Comitetul Executiv, medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, şi Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni, a început cu oferirea unor aranjamente florale în culorile steagului Ucrainei angajatelor spitalului. 

Donaţia celor 31 de biciclete face parte din proiectul „Pedale salvatoare” şi se adresează cadrelor medicale care locuiesc în suburbiile municipiului Fălticeni. Achiziţia bicicletelor a fost susţinută financiar de Carrefour, la iniţiativa Asociaţiei Pastel.

„Este o misiune plină de provocări în care încercăm să convingem oameni şi companii să facă fapte bune nu numai de Crăciun sau de Paşte. Criteriile după care au fost selectate beneficiarele au fost stabilite de către Asociaţia Pastel şi au fost foarte clare. Primul criteriu a fost distanţa doamnelor de acasă până la spital, modalitatea prin care acestea ajung la serviciu, veniturile lunare şi dacă ştiu să pedaleze.

Mulţumim Carrefour România pentru susţinerea întregului proiect, fără ei nu ar fi fost posibil, şi voluntarilor Carrefour, care sunt alături de noi. Mulţumim domnului primar şi domnului manager care au promis că vor construi o parcare pentru biciclete în curtea spitalului”, ne-a spus Andreea Oprea, director executiv Asociaţia Pastel.

 

„Suntem mai puternici atunci când prezenţa feminină este mai mare”

Prezent la Fălticeni, Julien Munch, CEO Carrefour România, şi-a arătat aprecierea faţă de activitatea cadrelor medicale din timpul pandemiei, prin acţiunea de marţi, donatorii încurajând, în acelaşi timp, mişcarea şi mobilitatea ecologică.

„La Carrefour, grija faţă de oameni şi de sănătate sunt mai importante decât orice. Suntem alături de cadrele medicale din România şi mulţumim pentru responsabilitatea cu care îngrijesc, zi de zi, pacienţii din spitale. Este în intenţia noastră ca, împreună cu Asociaţia Pastel, să ajutăm personalul medical într-o activitate de rutină, care le ia destul de mult timp, timp care ar putea fi petrecut împreună cu familia sau la spital pentru a avea grijă de pacienţi.

Organizaţia noastră susţine femeile, pentru că suntem mai puternici atunci când prezenţa feminină este mai mare. Prezenţa unui număr mare de femei în sistemul de sănătate este la fel ca în Carrefour România, unde femeile reprezintă 70% din personal. Cu acest sprijin sperăm că se vor simţi susţinute şi vor face munca zilnică cu mai multă uşurinţă.

De cum am intrat pe piaţa din România ne-am luat un angajament faţă de consumatorii români, iar profilul nostru de top ne motivează să fim implicaţi în comunitate şi de aceea ne-am mobilizat rapid. Oferim sprijin şi poporului ucrainean care s-a refugiat în România fugind de conflict. Dincolo de donaţii şi sprijin către ONG-urile partenere, am oferit şi 200 de locuri de muncă în reţeaua noastră de magazine”, a precizat Julien Munch, CEO Carrefour.

La finalul evenimentului de la spital, reprezentanţii Carrefour au dăruit 62 de pachete de igienă personală refugiaţilor ucraineni din Fălticeni.

 

Carrefour, un partener de nădejde pentru sistemul sanitar

Alina Gamauf, HR, CSR & Corporate Affairs, membru în Comitetul Executiv,a vorbit despre implicarea Carrefour unde este nevoie de ajutor şi unde este vorba de oameni. Pe parcursul anului trecut şi al întregii pandemii, compania pe care o reprezintă a încercat să fie alături de spitalele din toată ţara, oferind donaţii de peste 200.000 de euro, prin ultimul proiect echipând Secţia de terapie intensivă de la spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”din Bucureşti, cea mai mare clinică de neurochirurgie din România.

„Asociaţia Pastel am cunoscut-o în urmă cu două luni şi jumătate şi ne-au prezentat mai multe proiecte. Le-am spus că toate proiectele sunt extrem de frumoase, dar acest proiect, <Pedale salvatoare>, vreau să îl facem la Fălticeni, pentru că ne leagă din ce în ce mai multe lucruri. În urmă cu câteva luni am venit în această zonă, la Cacica, şi suntem într-un parteneriat din care au ieşit lucruri extrem de frumoase pentru cei de la Fundaţia FARA.

Mi-am dorit foarte tare ca noi să fim parteneri principali în această iniţiativă deoarece cadrele medicale au fost în prima line în ultimii doi ani şi jumătate. Dacă voi aţi avut grijă de noi toţi, cei care avem nevoie de servicii medicale şi aţi alocat mai puţin timp pentru viaţa şi familia dumneavoastră, atunci am decis că putem să vă recompensăm și ar fi potrivit să vă dăm câte o bicicletă pentru a vă uşura drumul de acasă la spital şi pentru a găsi câteva zeci de minute pe care să le investiți în interesul familiei.

Încercăm să fim acolo unde este nevoie de noi. Nu s-a terminat pandemia şi a venit o altă încercarea grea peste noi, războiul din Ucraina, în care noi, România, în general, şi Carrefour am încercat să ne mobilizăm şi să ne oferim ajutor. Carrefour România a fost de la început alături de refugiaţii ucraineni, acesta este şi motivul pentru care la sfârşitul acestui moment de celebrare vom merge să le oferim pachete refugiaţilor”, a declarat Alina Gamauf.

 

După o perioadă grea, apar şi primele recompense

Pentru că sănătatea este cea mai importantă, medicul ortoped Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, a mulţumit Asociaţiei Pastel şi Carrefour pentru această surpriză şi i-a îndemnat atât pe angajaţii spitalului, dar şi pe ceilalţi locuitori ai oraşului să facă mişcare, să aibă o activitate fizică regulată pentru a avea cât mai puţin nevoie de medici.

„Doi ani şi jumătate pe sistemul sanitar a fost o presiune mare, a fost solicitat la capacitate maximă şi a trebuit să ne adaptăm şi să facem lucruri pe care nu eram obişnuiţi să le facem, să depunem un efort peste cel normal, peste cel natural. Este firesc ca după o așa perioadă să vină şi o perioadă în care mai apar şi recompense. Mulţumim foarte frumos pentru iniţiativă, pe care eu o văd ca pe o politică de sănătate publică. Nu trebuie să ne ferim de nimeni şi trebuie să spunem că sedentarismul este una din problemele secolului nostru şi odată cu intrarea în posesia acestor biciclete şi folosindu-le zi de zi, înseamnă mişcare. Mişcarea înseamnă sănătate, înseamnă mai puţină nevoie de doctori şi de spital. Poate sună ciudat ceea ce spun ca manager a unui spital, dar chiar îmi doresc acest lucru pentru toţi cetăţenii din România”, este dorinţa managerului Vlad Morariu.

 

Recunoştinţa comunităţii pentru cadrele medicale

Şi primarul Gheorghe Cătălin Coman a apreciat proiectul derulat de Asociaţia Pastel şi Carrefour, amintind despre lucrurile frumoase care se întâmplă la Spitalul Municipal Fălticeni.

„Din fericire astăzi se întâmplă încă un lucru frumos. Carrefour România, prezent aici la cel mai înalt nivel prin domnul director general, şi Asociaţia Pastel fac o faptă bună, o faptă normală, pentru că este momentul în care trebuie să mulţumim cadrelor medicale care au avut grijă de noi în această perioadă complicată. Vă mulțumesc ei, vă mulţumesc eu şi în mod sigur întreaga comunitate pe care o reprezint.

Vă doresc să fiţi sănătoşi cu toţii şi să folosiţi aceste biciclete, vă asigur de întreg sprijinul şi întreaga recunoştinţă a comunităţii din care facem parte şi sunt convins că toţi ne dorim să ne revedem doar la momente frumoase, la momente în care putem gândi şi altfel despre viaţă.

Referitor la parcare bicicletelor, noi ne-am asumat acest lucru şi vom instala în parcarea spitalului suporturile pentru biciclete ca să vă puteţi deplasa cu bicicleta la serviciu”, a menţionat primarul Cătălin Coman.

După ce au primit bicicletele, cele 31 de cadre medicale au mulţumit Asociaţiei Pastel şi Carrefour pentru că s-au gândit să le uşureze deplasarea spre şi de la locul de muncă, mai ales că ajutorul vine într-o perioadă din ce în ce mai grea din punct de vedere financiar din cauza scumpirilor, iar proiectele se realizează din ce în ce mai greu, din cauza lipsei resurselor financiare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru 31 de cadre medicale, navetă mai uşoară de la locuinţele din cartierele mărginaşe spre spitalul unde lucrează.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pentru 31 de cadre medicale, navetă mai uşoară de la locuinţele din cartierele mărginaşe spre spitalul unde lucrează5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei