Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 70 (7987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidaritate

Senatul României va găzdui expoziția de fotografie „Suceava 2022 - Vama speranței pe drumul durerii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subprefectul județului Suceava Cristian Șologon a anunțat că în foaierul Senatului României va avea loc, în perioada Săptămânii Patimilor și a celei Luminate, expoziția „Suceava 2022 - Vama speranței pe drumul durerii". 

Cristian Șologon a spus că în cadrul expoziției vor fi expuse fotografii relevante care demonstrează, în egală măsură, tragedia, dar și umanitatea dovedite de bucovineni în urma războiului ruso-ucrainean. 

„Trăim o perioadă care influențează cursul istoriei. Practic trăim istoria într-un punct de inflexiune a ei, un punct determinant pentru evoluția ulterioară. Această perioadă marchează, pe lângă evenimentele internaționale de o covârșitoare importanță, câteva repere sau nuanțe naționale și locale care e de dorit a nu fi pierdute”, a declarat Șologon, care a adăugat că „am avut de a face cu un fapt nemaiîntalnit în ultimii 70 de ani, un exod generat de un război în imediata vecinătate a granițelor noastre. Acest fapt poate ne-a găsit nepregătiți din punct de vedere logistic și legislativ, dar nu ne-a găsit nepregătiți din punct de vedere uman, cel puțin nu în județul Suceava. Valul de refugiați care au ales să fugă din fața războiului din Ucraina au găsit în județul nostru nu doar empatie, ci și un efort coordonat de ajutor”.

El a subliniat faptul că o colaborare fără precedent între instituțiile publice, autoritațile publice locale, organizațiile neguvernamentale, Arhiepiscopia, cultele religioase și agenții economici au făcut ca acest moment să fie unul relevant pentru județul Suceava.

„Din acest motiv, pentru a informa, dar și pentru a sensibiliza opinia publică am considerat că e necesar să adunăm la un loc parte din mărturiile momentului într-o expoziție foto organizată pe durata Săptămânii Patimilor și a celei Luminate în foaierul Senatului României”, a afirmat subprefectul județului Suceava. El a precizat că această expoziție marchează nu numai un moment al istoriei contemporane a României, ci un moment care demonstrează cum umanitatea unește fără a ține cont de naționalitate, etnie, limbă, istorie.

Șologon a spus că cei care doresc să contribuie cu fotografii pentru această expoziție le pot trimite pe pagina de Facebook „Suceava 2022 - Vama speranței pe drumul durerii" sau pe suportucraina@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul României va găzdui expoziția de fotografie „Suceava 2022 - Vama speranței pe drumul durerii”.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul României va găzdui expoziția de fotografie „Suceava 2022 - Vama speranței pe drumul durerii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei