Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 70 (7987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Barty bate în retragere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă nu eram la curent cu știrile și deschideam clasamentul WTA live, m-aș fi putut gândi, Doamne ferește, la o nenorocire. Ashleigh Barty este deja ștearsă din catastif, Swiatek e acum noul lider mondial, fiecare jucătoare urcând un loc. Dar de ce atâta grabă? Dacă își retrage cererea de retragere, ce-i spunem? Vasăzică, Barty nu era fericită în circuit, Osaka nu e nici acum, mai ales că a cerut microfonul arbitrului să-i dea ea replica unui spectator care făcuse o remarcă depreciativă la adresa sa (sau poate la adresa jocului său). Păi sigur, când dai semnale de genul ăsta, că ești vulnerabilă, că te afectează, tot timpul se va găsi un suporter al adversarei care să premediteze ceva gen ”Doamna Spală Vase”. Dacă pui la suflet, s-a zis cu performanța sportivă. Nu zice nimeni că e ușor în sportul profesionist, pentru că de-aia se cheamă așa, de-aia te pregătești pe toate planurile, inclusiv cel mental. Când joci de plăcere cu băieții sau cu fetele, ai tot dreptul să te superi când pune cineva presiune. Și știm cu toții că și acolo se întâmplă, deseori fiind vorba de presiune autoimpusă.

Revenind la Barty, ea a fost mereu o persoană aparte. Într-un sens bun, eu o admiram pentru discreția ei. Simona i-a scris s-o felicite pentru decizie, întrebându-se ce urmează, să fie campioană mondială la golf? Ar avea ceva sens, căci la precedenta retragere Barty jucase cricket, se pare că la un nivel neașteptat de bun, câștigând un campionat regional. Dar nu era vorba de presiunea performanței, deci dacă va fi golf, nu pentru trofee o va face. Ilie Năstase nu înțelege decizia, spunând că nu e normal să te retragi când ești în vârf sau când realizezi ceva deosebit. Are și el dreptatea lui, căci Emma Răducanu a făcut ceva ce nu s-a mai întâmplat în tenis, și foarte probabil nu se va mai întâmpla (câștigarea unui turneu de Grand Slam venind din calificări, fără set pierdut), deci cum ar fi să ne salute din mers, considerând momentul ăla irepetabil? Și Geambașu are felia lui de dreptate, și-ar permite o jucătoare de pluton să se gândească la retragere la o asemenea vârstă, când asta ar însemna însăși recunoașterea ratării, a irosirii unor ani din viață? Acestea fiind zise, permiteți-mi să mă retrag.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barty bate în retragere.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Barty bate în retragere5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei