Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 70 (7987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fugari

Rusoaica prinsă în Vama Siret luptase în formațiuni armate teroriste în Siria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe persoane care figurau pe lista de urmăriți au fost prinse în timp ce încercau să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Toate cazurile s-au înregistrat de la începutul războiului din Ucraina, iar urmăriții au încercat să pară refugiați pentru a putea scăpa de mâna autorităților. Din cele cinci persoane reținute, două figurau ca urmărite internaţional, urmare a unor semnalări introduse în Sistemul de Informații Schengen în baza mandatelor europene de arestare, iar celelalte trei aveau mandate de urmărire internaţională, emise de Birourile Naţionale Interpol. Cel mai celebru caz este al rusoaicei Amina Gerikhanova, o femeie în vârstă de 36 de ani. Aceasta a fost prinsă în PTF Siret pe data de 11 martie, în timp ce încerca să intre în România împreună cu un copil minor. Autorităţile judiciare din Rusia au dat-o în urmărire internaţională din 24 aprilie 2018 și au solicitat localizarea şi arestarea acesteia, în vederea extrădării. Femeia este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de participare la o formaţiune armată ilegală. Mai exact, ea este acuzată că, în luna august 2016, a mers în Siria, unde s-a alăturat ca luptător străin unei formaţiuni armate teroriste, activând până la data de 27 martie 2018.

 

Un marocan și un lituanian, prinși și ei la Siret

Prima persoană din rândul urmăriților depistată în PTF Siret a fost cetăţeanul marocan Elmamoun Abourachid. Se întâmpla pe 1 martie, iar bărbatul figura în baza de date cu urmăriți din 4 februarie 2022. Marocanul, care se stabilise în Ucraina, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de stupefiante, trafic de persoane, viol şi înşelăciune, iar plângerea împotriva sa era depusă de un conațional.

Câteva zile mai târziu, pe 5 martie 2022, a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret cetăţeanul lituanian Rimvydas Jucius. El era căutat de autoritățile din țara sa încă din 3 septembrie 2019. Dosarul penal care îl vizează este pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, înşelăciune, faliment infracţional, gestiunea frauduloasă a conturilor. S-a reţinut că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de director al unei companii, şi-a însuşit active ale acesteia, prin utilizarea de documente financiare false.

 

Directorul unei companii de construcții din Rusia și un turc, arestați preventiv

O zi mai târziu, autoritățile de la Siret l-au reținut și pe cetățeanul rus Andrei Skripii. Era dat în urmărire internațională de autoritățile din Rusia din data de 2 august 2021. Acuzațiile care i se aduc sunt de fraudă în formă agravată, și anume că în perioada 2013-2018, în calitate de director al unei companii de construcţii, a încheiat contracte cu un număr de persoane, în baza cărora compania se obliga să construiască un imobil cu apartamente, primind sume de bani de la clienţi şi, deşi nu s-a reuşit începerea construcţiilor, banii nu au fost restituiţi, fiind însuşiţi de către persoana aflată acum în arestul IPJ Suceava.

Ultimul dintre urmăriții internaționali a intrat în țară pe data de 19 martie.

Este vorba de un turc, Mehmet Ata Demir, faţă de care autorităţile judiciare din Ungaria au dispus transmiterea semnalării, în baza mandatului european de arestare emis pe 18 noiembrie 2021. Ungurii îl acuză de comiterea infracţiunii de trafic de ființe umane, mai exact pentru că în schimbul unor sume de bani a ajutat un număr de cinci imigranți ilegal să treacă granița dintre Ucraina spre Ungaria. Toate cele cinci persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Ulterior, au fost duse în fața unui magistrat de la Curtea de Apel Suceava care a emis mandate de arestare pentru diferite perioade, urmând ca toate cererile de extrădare să fie discutate după sosirea la dosar și a celorlalte documente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rusoaica prinsă în Vama Siret luptase în formațiuni armate teroriste în Siria.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Rusoaica prinsă în Vama Siret luptase în formațiuni armate teroriste în Siria3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei