Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 70 (7987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Protezarea unicompartimentală a genunchiului, efectuată pentru prima dată la Spitalul de Urgență Suceava

Vineri, 25 Martie 2022 (19:36:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O pacientă în vârstă de 48 de ani a fost beneficiara unei intervenții efectuate pentru prima dată de medicii chirurgi ortopezi de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, anume protezarea parțială a unei porțiuni a genunchiului. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici, a declarat că operația a fost realizată în data de 23 martie a.c., la o pacientă care de aproximativ 2 ani suferea de „dureri importante” și se afla în „imposibilitatea efectuării activităților zilnice”.

Echipa operatorie a fost formată din dr. Rareș Voinea, dr. Marius Grămadă și dr. Ciprian Puha, sub coordonarea medicului-șef de secție, dr. Răzvan Bandac.

Dr. Teodorovici a arătat că artroplastia parțială de genunchi oferă posibilitatea menținerii compartimentelor sănătoase ale genunchiului și implică mult mai puține riscuri înainte și după operație decât artroplastia totală a genunchiului. Recuperarea medicală după o astfel de intervenție este rapidă, iar pacientul nu resimte prezența protezei datorită faptului ca ligamentele sunt păstrate.

„Acest tip de intervenție se practică numai în câteva clinici din țară, motiv pentru care decizia de efectuare este luată după evaluarea riguroasă a pacientului, cu luarea în considerare a particularităților fiecărui pacient - artroza este prezentă doar în partea internă a genunchiului, structura ligamentară este funcțională, pacientul nu prezintă artrită inflamatorie. Avantajele majore ale acestui tip de intervenție sunt: părțile sănătoase ale genunchiului sunt conservate, recuperare rapidă și durata scurtă a spitalizării, amânarea momentului protezării totale, riscuri mici de infecție, intervenția este minim invazivă, mișcările de flexie-extensie ale genunchiului sunt naturale, stresul mecanic la nivelul protezei este redus”, a explicat, la rândul său, dr. Rareș Voinea.

Medicul a precizat că intervenția „a fost un real succes”, programul recuperator de kinetoterapie s-a inițiat precoce, ceea ce a permis pacientei reluarea mersului, cu sprijin, din a treia zi postoperator.

Spitalul de Urgență Suceava oferă „toate condițiile necesare pentru efectuarea intervențiilor complexe, în toate specialitățile”, a spus și managerul instituției medicale, dr. Alexandru Calancea. „Vom investi cât se poate de mult în perfecționarea cadrelor medicale, precum și în dotarea spitalului cu cea mai performantă aparatură, pentru a oferi un act medical la standardele prezentului, tuturor pacienților care apelează la serviciile noastre”, a mai spus managerul Calancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protezarea unicompartimentală a genunchiului, efectuată pentru prima dată la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Protezarea unicompartimentală a genunchiului, efectuată pentru prima dată la Spitalul de Urgență Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei