Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 70 (7987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Comuna Fundu Moldovei are o Casă de Cultură nouă, ca o încununare a peste 130 de ani de activitate culturală în această localitate

Vineri, 25 Martie 2022 (20:59:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primăria Fundu Moldovei a inaugurat, vineri, noua Casă de Cultură din această comună, în cadrul unui eveniment de amploare la care au participat conducerea primăriei, numeroși localnici, dar și invitați din instituții județene și de la nivel parlamentar. După cum a spus primarul din Fundu Moldovei, Tudor Zdrob, inaugurarea Casei de Cultură nu reprezintă altceva decât încununarea a peste 130 de ani de activitate culturală în această comună. El a arătat că prima manifestare importantă care va avea loc în noua Casă de Cultură este Festivalul „Buna Vestire”, care va începe duminică, de la ora 11:00.

La evenimentul de vineri, alături de primarul Tudor Zdrob au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, primari din zonă, precum și numeroși oameni de cultură și reprezentanți ai instituțiilor de cultură din județ. Inaugurarea Casei de Cultură din Fundu Moldovei a început cu o slujbă de sfințire oficiată de un sobor de preoți din comună, după care au urmat mesajele oficialităților prezente la eveniment.

 

Tudor Zdrob: Noua Casă de Cultură din Fundu Moldovei este închinată Festivalului „Buna Vestire”

În cuvântul său, primarul Tudor Zdrob a spus că această inaugurare reprezintă un moment de încununare a unei munci de foarte mulți ani în ceea ce privește promovarea și susținerea activității culturale în această comună. Tudor Zdrob a arătat că noua casă de cultură a fost construită prin transformarea vechiului cămin cultural din Fundu Moldovei. El a spus că în momentul de față comuna pe care o conduce are o Casă de Cultură modernă, la cele mai înalte standarde, cu o sală de spectacole cu 180 de locuri, cu scaune moderne, cu instalații de sunet și de lumini de ultimă generație. Casa de Cultură dispune și de o sală de conferințe, de spații destinate artiștilor, de o sală biblionet și spații pentru Ansamblul „Arcanul” din Fundu Moldovei.

„Totul era pregătit pentru ca acest așezământ să fie inaugurat acum aproape doi ani, însă pandemia ne-a făcut să mai așteptăm. Se pare că a fost de bun augur pentru că am mai făcut unele finisaje pentru ca totul să arate așa cum este acum. Era nevoie să facem asta pentru a fi o încununare, ca o răsplată, a celor care au fost înaintea noastră. Pentru că viață culturală la Fundu Moldovei este de circa 130 de ani”, a spus Tudor Zdrob.

El a făcut o scurtă istorie a activității culturale din această comună, precizând că primele dovezi scrise arată că în anul 1898 a luat ființă, în Fundu Moldovei, Cenaclul Lumina. Tudor Zdrob a amintit și de un alt moment important, respectiv înființarea Ansamblului „Arcanul”, unul dintre cele mai cunoscute la nivel național și internațional. „După Revoluție a urmat un alt pas, s-a început cu Festivalul <Buna Vestire>, Ansamblul <Arcanul> a început turneele peste hotare și se simțea nevoia să facem alt pas. Să trecem la altceva. Și pentru asta am făcut ceea ce am făcut aici. Să facem evenimente de cultură la alt nivel”, a mai declarat primarul din Fundu Moldovei.

El a ținut să sublinieze faptul că investiția în noua casă de cultură din Fundu Moldovei este închinată Festivalului „Buna Vestire”, care anul acesta a ajuns la a 30-a ediție. Nu în ultimului rând el a ținut să mulțumească pentru sprijinul primit din partea Consiliului Județean, a președintelui acestei instituții, Gheorghe Flutur, din partea deputatului Angelica Fădor și nu în ultimului rând consultantului proiectului, constructorului și în mod special angajaților din primărie și Consiliului Local.

 

Niculai Barbă a anunțat că biserica de lemn din Fundu Moldovei va fi reabilitată

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a transmis aprecierile pentru finalizarea acestei investiții din partea șefului administrației județene, Gheorghe Flutur. „În numele Consiliului Județean vreau să vă felicit pe toți cei care ați fost prezenți aici, pe toți cei care ați făcut posibilă înființarea acestui așezământ de cultură. Un așezământ de cultură nu vine pe un teren arid. Este meritul celor care au depus eforturi de a construi, dar în primul rând este meritul tuturor celor care locuiesc pe acest binecuvântat pământ”, a spus Niculai Barbă.

El a ținut să precizeze că administrația județeană va continua să sprijine această comună, amintind de faptul că biserica de lemn din Fundu Moldovei va obține finanțare pentru reabilitare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, fiind inclusă în ruta culturală a bisericilor de lemn.

 

Deputatul Angelica Fădor: La Fundu Moldovei era mare nevoie de un astfel de așezământ de cultură, pentru că de-a lungul timpului aici s-au păstrat vii și nealterate obiceiurile și tradițiile

Invitată să ia cuvântul, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a spus că această comună era mare nevoie de un astfel de așezământ de cultură, pentru că de-a lungul timpului aici s-au păstrat vii și nealterate obiceiurile și tradițiile. Angelica Fădor a subliniat faptul că întreaga comunitate din Fundu Moldovei a contribuit, în decursul timpului, la păstrarea acestor tradiții.

„Știu cât de multă muncă se ascunde în spatele unor astfel de investiții și de aceea gândul meu bun, de prețuire și recunoștință, se îndreaptă către domnul primar și îi mulțumesc din suflet pentru că de fiecare dată când vin la Fundu Moldovei simt că vin acasă. Și vă mulțumesc și dumneavoastră și tuturor celor care mă primiți cu căldură și cu dragoste”, a spus Fădor, care a ținut să aprecieze întreaga activitate a echipei pe care o are primarul Tudor Zdrob, de la viceprimar, secretar, angajați și Consiliul Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Fundu Moldovei are o Casă de Cultură nouă, ca o încununare a peste 130 de ani de activitate culturală în această localitate.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comuna Fundu Moldovei are o Casă de Cultură nouă, ca o încununare a peste 130 de ani de activitate culturală în această localitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei