Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 68 (7985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Flăcări scăpate de sub control

Doi vârstnici care au dat foc vegetației au provocat incendii care au distrus un grajd și o plantație de salcâmi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avertismentele repetate ale pompierilor suceveni cu privire la pericolul arderilor de vegetație uscată, care pot fi ușor scăpate de sub control, s-au confirmat din plin în după-amiaza zilei de luni, când două persoane în vârstă nu au putut controla focul și au provocat incendii în toată regula.

Primul caz s-a înregistrat în jurul orei 14.45, când s-a anunțat un incendiu extins la Bilca. După cum am relatat deja în Monitorul de Suceava, numeroase echipaje de pompieri, cu șase autospeciale cu apă, au intervenit pentru a stopa un incendiu plecat de pe ogor și ajuns la un grajd. Focul a pus în pericol și o casă, dar și alte proprietăți învecinate din Bilca.

Din cercetările ulterioare ale polițiștilor de la Secția Rurală Gălănești a rezultat că un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Bilca, a dat foc la vegetația uscată din spatele imobilului său de domiciliu, iar din cauza vântului focul s-a extins. Bărbatul nu a reușit să țină focul sub control, din cauza vântului, iar focul s-a extins până la imobilul unui vecin, unde a ars o anexă cu destinația adăpost pentru animale, aflată la o distanță de aproximativ 100 metri de locul în care a pornit incendiul de vegetație.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”distrugere din culpă”.

La finalul intervenției pompierii au transmis că au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și bunurile de la interior. Foarte important, au fost salvate casa și proprietățile învecinate.

Al doilea caz este din satul Hreațca, comuna Vulturești. Protagonista din acest caz este o bătrână în vârstă de 86 de ani. 

Pompierii și polițiștii au primit un apel de urgență în jurul orei 16.50.

Din cercetările ulterioare a rezultat că o localnică în vârstă de 86 de ani a dat foc la vegetația uscată din spatele locuinței și, cum bătea și vântul, nu a putut stăpâni incendiul.

Focul s-a extins la o plantație de salcâmi de aproximativ 300 de puieți, pe o suprafață de 3000 mp. Pompierii au intervenit, au limitat pagubele, dar prejudiciul cauzat este destul de mare, de 10.000 de lei.  

Pompierii au estimat că vântul puternic a suflat în rafale de aproximativ 50 km/h în după-amiaza zilei de luni. Și în acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

 

Zi de luni foarte grea pentru pompierii militari, din cauza incendiilor de vegetație

Pompierii militari suceveni împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au avut în cursul zilei de luni mai multe solicitări privind incendiile de vegetație de pe raza județului Suceava (Hârtop, Horodniceni, Fântâna Mare, Valea Bourei, Hreațca, Trei Movile, Șcheia, Zvoriștea, Șcheia, Salcea, Voitinel, Valea Moldovei, Arbore), suprafața totală afectată de acestea fiind de aproximativ 50 de hectare, cu posibilități de propagare la locuințe, anexe gospodărești și livezi.

Cele două cazuri exemplificate sunt așadar doar cele mai severe, cu incendii extinse și prejudicii importante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi vârstnici care au dat foc vegetației au provocat incendii care au distrus un grajd și o plantație de salcâmi.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi vârstnici care au dat foc vegetației au provocat incendii care au distrus un grajd și o plantație de salcâmi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei