Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 68 (7985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Cercetare și inovație în industria alimentară, tema unei manifestări științifice în cadrul USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Facultății de Inginerie Alimentară au organizat la finele săptămânii trecute manifestarea științifică „Perspective asupra ştiinţei, cercetării şi inovației tehnologice în industria alimentară din România”. Evenimentul științific a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, fiind considerat parte din cadrul proiectului de cercetare Pro-USV-Biom.

Cei peste 100 de participanți la eveniment au provenit de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică a Moldovei, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți, Liceul „Natanael” Suceava, Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” și Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor.

În cadrul lucrărilor au fost prezentate direcțiile de cercetare din cadrul proiectului amintit, precum: ”Materii prime neconvenționale pentru industria de panificație”, coordonat de  prof. univ. dr. ing. Adriana Dabija, „Înlocuitori de lapte din surse vegetale: compuși bioactivi, procese de obținere şi categorii de produse”, al șef. lucrări dr. ing. Sorina Ropciuc, „Posibilități de utilizare a leguminoaselor germinate în panificație” cu prof. univ. dr. ing. Georgiana Codină, „IFS Food Standard: între necesitate și obligativitate pentru promovarea produselor românești de calitate!”, cu coordonatori conf. univ. dr. ing. Gabriela Constantinescu și șef lucrări dr. ing. Amelia Buculei, precum și „Alimentele viitorului” sub coordonarea prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian.

În cea de a doua parte a evenimentului a fost organizat un cerc pedagogic al profesorilor care predau discipline din domeniile Industrie Alimentară, Agricultură și Protecția Mediului, coordonat de către prof. Monica Crețu de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni. Inspector Beatrice Filipiuc a reafirmat cu această ocazie parteneriatul care există între mediul preuniversitar și Facultatea de Inginerie Alimentară. Astfel, prof. univ. dr. Mihai Dimian a subliniat deschiderea universității către mediul preuniversitar, în vederea susținerii cadrelor didactice pentru dobândirea gradelor didactice, colaborarea în pregătirea elevilor pentru concursurile școlare și orientarea acestora în carieră. El a reamintit direcțiile de cercetare din cadrul proiectului Pro-USV-Biom, centrate pe bioeconomie, precum: valorificarea subproduselor din industria alimentară pentru obținerea de produse cu valoare adăugată ridicată, valorificarea colecțiilor Băncii de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea" Suceava (BRGV), dezvoltarea de tehnici instrumentale pentru depistarea falsificării produselor alimentare, dezvoltarea de materiale de ambalare biodegradabile/comestibile, metode și tehnologii moderne de estimare a potențialului de producție a biomasei lemnoase, imagini satelitare în sprijinul monitorizării forestiere, studiul microbiotei intestinale în obezitate şi diabet, în relație cu comportamentul alimentar şi stilul de viață al pacienților, analiza genetică a virusului SARS-CoV-2 și a variantelor identificate. Cu aceeași ocazie prof. univ. dr. ing. Mircea-Adrian Oroian, decan al Facultății de Inginerie Alimentară, a menționat frumoasa colaborare dintre colegiile din județul Suceava și USV, precum și deschiderea instituției pentru noi colaborări educaționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetare și inovație în industria alimentară, tema unei manifestări științifice în cadrul USV.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetare și inovație în industria alimentară, tema unei manifestări științifice în cadrul USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei