Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 68 (7985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pierdere cu repercusiuni

A ajuns pe mâna DIICOT după ce a pierdut cutiuța în care avea cocaină în timp ce juca la păcănele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, au trimis recent în instanță un dosar privind comiterea infracțiunii de consum de ilicit de droguri, nu orice tip de drog însă, ci cocaină. Cazul este interesant cu privire la cum s-a descoperit drogul de mare risc.

Ancheta polițiștilor de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate a început după ce pe un scaun de la un aparat de jocuri dintr-o sală din Câmpulung Moldovenesc a fost găsită o cutiuță în care era un praf suspect. Ulterior, s-a stabilit că pelicula foarte subțire de praf alb conține cocaină, în amestec cu cofeină.

Pe 28 decembrie 2018, Liviu Murariu, din Câmpulung Moldovenesc, a pătruns într-o sală de păcănele, s-a așezat pe un scaun și a jucat la un aparat. După aproximativ jumătate de oră petrecută în sală, bărbatul s-a ridicat și a plecat, fără să realizeze că din buzunar i-a căzut pe scaun o cutie de mici dimensiuni. A fost vorba de o cutie ce avea în interior o oglindă, din cele care se folosesc pentru machiaje.

Cutia a ajuns inițial la un polițist de la Câmpulung Moldovenesc. S-a observat în interior un praf alb, suspect, astfel că au fost sesizate structurile antidrog.

În urma examinării criminalistice și a analizei de laborator efectuată de specialiștii de la BCCO Iași – Laboratorul de Analiză și Profil a Drogurilor, s-a constatat că în proba ridicată s-a pus în evidență cocaină. Cantitatea nu a fost determinată în grame, fiind foarte mică.

În baza datelor adunate ulterior și a imaginilor video s-a stabilit că cel care avea cocaină asupra sa în acea zi a fost suspectul Liviu Murariu. Acesta nu a recunoscut că acea cutiuță i-a aparținut și că ar fi consumator de droguri de mare risc. Alte cantități de substanțe interzise nu s-au găsit asupra acestuia, dar anchetatorii nu au dubii că el a pierdut acea cutiuță.

Procurorii DIICOT au deschis dosar penal pentru infracțiunea de ”deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, fără drept”.

La mai bine de trei ani de la momentul pierderii cocainei, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, procesul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava. Chiar dacă a fost vorba după toate probabilitățile doar de deținere în vederea consumului propriu, procurorii au dispus trimiterea în judecată. Cocaina este încadrată în categoria drog de mare risc Este un stupefiant cu efect stimulant puternic al sistemului nervos central, fiind unul dintre cele mai răspândite droguri care produc dependența consumatorului.

În județul Suceava, cazurile de consum sau de trafic de cocaină au fost în general rare.

Inculpatul are cazier privind fapte de furt și proxenetism, însă comise în afara României, pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană, au mai constatat procurorii de la DIICOT.

Cu privire la acest dosar privind cocaina, inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A ajuns pe mâna DIICOT după ce a pierdut cutiuța în care avea cocaină în timp ce juca la păcănele.
 Vizualizări articol: 3559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A ajuns pe mâna DIICOT după ce a pierdut cutiuța în care avea cocaină în timp ce juca la păcănele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei