Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 20 (7937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Primăria Fălticeni reabilitează și extinde din fonduri proprii secția de pneumologie și TBC a Spitalului Municipal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni a alocat 2,21 milioane de lei din fonduri proprii pentru reabilitarea și extinderea secției de pneumologie și TBC a Spitalului Municipal. Anunțul a fost făcut de primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, care a precizat că pentru această investiție a fost semnat deja contractul de realizarea a lucrărilor. Cătălin Coman a subliniat faptul că prin aceste lucrări se continuă investițiile importante în sistemul sanitar din municipiul Fălticeni.

El a amintit că „ne-am bucurat” că anul trecut a fost dat în funcțiune, după 30 de ani, noul Spital Municipal Fălticeni, „o clădire atât de necesară și așteptată de foarte mulți oameni”, însă a precizat că unele secții externe, cum este și cea de pneumologie și TBC, trebuie să funcționeze în alte spații. Coman a spus că secția de pneumologie și TBC funcționează într-o clădire situată pe strada Caporal Diaconița, în cartierul Tâmpești.

„Conform restricțiilor medicale, această secție nu poate să funcționeze în spitalul nou din cauza fluxurilor diferite de acces. Este o secție cu potențial de transmitere a infecțiilor, motiv pentru care trebuie să beneficieze de un spațiu separat”, a spus primarul din Fălticeni. El a adăugat că noua investiție este cu atât mai necesară cu cât în perioada pandemiei de coronavirus aceasta a fost singura secție de pneumologie și TBC non-Covid din județul Suceava. Coman a spus că, în această perioadă, la Fălticeni au fost internați toți bolnavii din județul Suceava care au avut nevoie de tratament pentru aceste boli.

„Acum, aceste două secții funcționează într-o clădire comună, și pneumologia, și TBC-ul. Și împreună cu managerul spitalului am luat hotărârea încă din 2018 să realizăm acolo o extindere și o modernizare a spațiului. Va fi o extindere cu încă un corp de clădire, lipit de cel actual, și o modernizare a spațiului existent, astfel încât să fie îndeplinite toate condițiile de confort și eficiență în ceea ce privește tratamentul acestor boli, cel puțin la nivelul noului Spitalul Municipal”, a declarat Cătălin Coman, care a adăugat că „acesta este un obiectiv care completează investițiile în sănătate și demonstrează faptul că ne ținem de cuvânt și continuăm investițiile în domeniul sanitar, lucru pe care împreună cu managerul ni l-am asumat, astfel încât să creăm pentru toate bolile cadrul cel mai eficient și mai sigur de tratare”.

El a arătat că pentru asigurarea sumei de aproximativ 450.000 de euro pentru aceste lucrări, municipalitate a făcut și va continua să facă economii de la alte capitole bugetare, astfel încât să fie rezolvată această problemă în ceea ce privește sistemul sanitar din Fălticeni. „Vrem ca bolnavii de boli pulmonare și de TBC să găsească în clădirea nouă, reabilitată și extinsă, cadrul perfect pentru a-și trata bolile de care suferă”, a mai afirmat Cătălin Coman.

El a precizat că lucrările vor dura 15 luni, astfel încât în primăvara anului viitor, „dacă toate lucrurile vor merge bine”, pacienții acestei secții vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a se trata. Coman a explicat că, la finalizarea lucrărilor, bolnavii care se tratează de TBC vor fi spitalizați într-un corp separat de spațiul pentru pneumologie. Primarul din Fălticeni a spus că pe durata lucrărilor nu va fi suspendată activitatea acestei secții a spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni reabilitează și extinde din fonduri proprii secția de pneumologie și TBC a Spitalului Municipal.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni reabilitează și extinde din fonduri proprii secția de pneumologie și TBC a Spitalului Municipal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei