Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 20 (7937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Preocupare

Oamenii fără adăpost, feriți de ger la adăpostul Asociației Lumină Lină, datorită Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de oameni ai străzii, care își petrec zilele și nopțile prin canale, pe holurile gării ori printr-o sală de așteptare, sunt adunați de către polițiștii locali suceveni și apoi duși la un centru special amenajat pentru ei, unde beneficiază nu doar de căldura atât de necesară în aceste zile, cât și de condiții decente de viață.

Acțiunea, care se desfășoară în fiecare iarnă, a fost intensificată în această perioadă, din cauza temperaturilor foarte scăzute, care le pun viața în pericol celor care au ajuns oameni ai străzii.

Chiar de afară e ger “de crapă pietrele”, polițiștii locali au luat la rând toate locurile în care știu că se adăpostesc cei fără locuințe, iar cei găsiți în locuri improprii, dormind pe jos, prin câte o scară de bloc, prin canale, pe câte un morman de zdrențe sau prin Gara Burdujeni, primesc ceai cald, fiind îndrumați spre adăpostul Asociației Lumină Lină.

Întreaga activitate este posibilă ca urmare a parteneriatului dintre asociație și municipalitatea suceveană, care durează de ani de zile, iar în proxima ședință de Consiliu Local urmează să fie prelungit.

„Primăria municipiului Suceava vine în sprijinul persoanelor fără adăpost și prelungește contractul de colaborare cu Asociația Lumină Lină, scopul comun fiind cel de ajutorare a tuturor acestor persoane.

Ținând cont de faptul că ne aflăm într-o perioadă cu ger și temperaturi foarte scăzute, echipele de asistență socială, împreună cu colegi de la Poliția Locală (care asigură și paza peste noapte la adăpost), monitorizează îndeaproape zonele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii fără adăpost, îi identifică și îi conduc în Centrul social de noapte.

Acolo, aceștia beneficiază de un loc în care să doarmă, o masă caldă, igiena corespunzătoare, asistență medicală și consiliere psihologică.

Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost, fără venituri sau cu venituri foarte mici, aflate în stare precară de sănătate fizică și cele fără acte de identitate.

Dacă aveți posibilitatea de a face un bine nu ezitați să îl faceți, iar dacă cunoașteți persoane aflate în astfel de situații, vă rugăm să ne semnalați existența lor la numărul de telefon 0230 516445”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Anul trecut, 87 de persoane au beneficiat de serviciile centrului social (doar 26 fiind din municipiul Suceava).

De la înfiinţare şi până în prezent Centrul Social de Noapte de la biserica Sf. Vineri (cartier George Enescu) a înregistrat un număr de 783 de beneficiari, existenţa acestui serviciu social ducând la eliminarea deceselor în stradă din cauza temperaturilor scăzute. Ca statistică, din totalul beneficiarilor, 188 de persoane sunt femei, reprezentând 24%,  iar 76% sunt bărbați, iar vârsta medie a beneficiarilor este de 52 ani atât la femei, cât și la bărbați. De asemenea, 24% au provenit din municipiul Suceava, 36% au provenit din județul Suceava, iar 2% nu aveau documente și 1,5% din alte țări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii fără adăpost, feriți de ger la adăpostul Asociației Lumină Lină, datorită Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oamenii fără adăpost, feriți de ger la adăpostul Asociației Lumină Lină, datorită Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei