Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 20 (7937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Protecția Copilului Suceava a primit anul trecut peste 750 de sesizări de violenţă în familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a primit anul trecut 759 de sesizări de violenţă în familie, sesizări care în urma verificărilor s-au confirmat. În 536 de cazuri s-a dovedit a fi vorba de neglijare, părinți care își neglijau copiii, de cele mai multe ori în mod repetat.

În 63 de situații, părinții și-au lovit copiii, iar victimele au cerut ajutorul Protecției Copilului. În 23 de situații reclamate, s-a dovedit a fi vorba de abuz sexual asupra minorilor și în 137 de cazuri, cei care ar fi trebuit să-i protejeze pe cei mici i-au abuzat emoțional.

Am aflat de la Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, că din cele 759 de cazuri semnalate în anul 2021, 205 copii au intrat în sistemul de protecție, fiind copii care se aflau în situație de risc, 58 de copii, împreună cu mamele lor, au fost primiți în Centrul multifuncțional destinat victimelor violenței în familie din Gura Humorului, iar 496 de copii au fost menţinuţi în familie, cu acordarea de servicii de specialitate și monitorizare (consiliere psihologică, evaluare psihologică, consiliere primară).

Specialiștii susțin că pandemia a amplificat formele de violență în familie. Pierderea surselor de venit și dificultățile economice au determinat, spun psihologii, „emoții de stres economic și în consecință și conflicte în cuplu. Carantina poate induce scăderea sentimentului de libertate și a intimității, determinând în plus o creștere a stresului”.

În criza determinată de COVID-19, s-a observat o creștere semnificativă a violenței domestice. În structura DGASPC Suceava funcționează Centrul multifuncțional destinat victimelor violenței în familie Gura Humorului, de serviciile căruia au beneficiat anul trecut 61 de copii și 27 de persoane adulte.Psihologii afirmă că „violența domestică atrage după sine o afectare suplimentară a sănătății mentale a copiilor și poate avea consecințe pe termen lung”. De la începutul pandemiei, a fost raportată o creștere importantă a violenței fizice, emoționale și de natură sexuală asupra copiilor. „În cadrul serviciilor de tip rezidențial din structura DGASPC Suceava, au fost derulate acțiuni de informare privind prevenirea și combaterea tuturor formelor de violență, abuzul în familie, multiplele forme pe care le îmbracă, respectiv abuzul fizic, abuzul emoțional, abuzul sexual și abuzul manifestat prin neglijarea, ignorarea sau chiar abandonarea copiilor. De asemenea, în cadrul Centrului de servicii multifuncţionale de tip rezidenţial  Suceava - Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat/Telefonul copilului, funcționează Compartimentul pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor, care anul trecut a avut doi beneficiari”,  a explicat Nicoleta Daneliuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecția Copilului Suceava a primit anul trecut peste 750 de sesizări de violenţă în familie.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protecția Copilului Suceava a primit anul trecut peste 750 de sesizări de violenţă în familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei