Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 2 (7919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu dus la extrem

Polițiști amenințați și înjurați în sediul Poliției Suceava, de un individ care trebuia să fie în carantină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imagini video apărute recent pe rețelele de socializare surprind comportamentul de un tupeu dus la extrem a doi tineri, care au venit la sediul Poliției municipiului Suceava, pe 15 decembrie anul trecut, pentru a le cere socoteală agenților de serviciu. Asta după ce anterior fuseseră opriți pe stradă de un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm, iar verificările în baza de date au indicat că unul dintre ei trebuie să fie în carantină. Respectivul a fost amendat cu 1.000 de lei, în timp ce prietenul care îl însoțea cu 100 de lei, pentru consum de alcool în locuri publice.

 

Agresivitate verbală tot mai accentuată, pe fondul reacției defensive a polițistului 

Probabil după ce au mai dat ceva pahare pe gât, cei doi s-au gândit să vină la sediul Poliției municipiului Suceava, pentru a cere socoteală.

Pe imagini se vede cum cei doi vin la Poliția municipiului Suceava (lângă Kaufland) și înjură zgomotos, mai întâi pe afară. După ce au o discuție cu ofițerul de serviciu, intră pe o ușă laterală, unde dau de un alt polițist. Aici, dialogul este halucinant. Polițistul este luat prin surprindere și este dominat în discuție. Le explică celor doi care este procedura și că Direcția de Sănătate Publică Suceava transmite poliției lista cu cei carantinați, însă nu are cu cine se înțelege. El îi trimite pe cei doi scandalagii să se adreseze Direcției de Sănătate Publică Suceava, ba mai mult le spune și unde pot găsi instituția. Discuția se ”aprinde” când polițistul le atrage atenția că nu au voie să filmeze în interiorul sediului poliției și nici să fumeze.

Individul care filmează devine tot mai violent verbal, repetând obsesiv că polițistul este plătit din banii lui și cerând ca omul legii să îi arate legea prin care el este obligat să stea în carantină. 

Spre finalul filmării făcute chiar de scandalagii, cei doi devin extrem de violenți verbal. În special cel care are telefonul în mână îl înjură pe polițist, se răstește la el și repetă obsesiv ”ești plătit din banii mei”.

 

 

 

Nota de plată pentru cei doi

Ilie Dan Zaharia, în vârstă de 27 de ani, este cel care inițiază scandalul și care a fost amendat inițial pentru că trebuia să fie în carantină, fiind întors de la muncă din Olanda.

Așadar, tânărul nu numai că nu a respectat carantina, dar a mai făcut și un scandal monstru la Poliția municipiului Suceava.  

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat că tânărul a mai încasat o amendă de 1.000 de lei, pentru scandalul făcut la Poliția municipiului Suceava.

Cei doi au sunat în aceeași noapte abuziv și la 112, tot cu nemulțumiri legate de amendat pentru carantină, mai încasând amenzi de câte 1.000 de lei.

În total, a transmis Epureanu, cei doi au încasat amenzi de 4.100 de lei. Oricum, filmarea incidentului lasă impresia unei reacții puțin ferme din partea polițiștilor.

Având în vedere agresivitatea celor doi, încurajată de lipsa de reacție a polițistului, se pune întrebarea dacă nu este vorba de un caz de ultraj.

Interesant este și că imaginile au apărut în spațiul public promovate se pare chiar de cel care a făcut scandalul. Acesta se consideră probabil în continuare o victimă în acest caz. Polițiștii bănuiesc că tânărul a făcut publice filmările după ce au început să-i sosească acasă, la adresă, amenzile ce i-au fost aplicate în seara în care a fost ”zmeu”.

 

Evenimentul inițial

În primă fază, în seara zilei de 15 decembrie, în jurul orei 21:45 o patrulă mixtă polițist-jandarm a interceptat pe o stradă din municipiul Suceava doi bărbați de 23 și 27 de ani, localnici, care consumau băuturi alcoolice în spațiul public.

După legitimarea celor două persoane și verificarea acestora în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 27 de ani figura cu măsura carantinei ca urmare a revenirii din spațiul european.

”Având în vedere cele constatate i s-a aplicat bărbatului de 27 de ani o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, la Legea nr. 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei. Totodată, bărbatul de 23 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991 cu amendă în valoare de 100 lei pentru consum de alcool în locuri publice”, se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al Poliției.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiști amenințați și înjurați în sediul Poliției Suceava, de un individ care trebuia să fie în carantină.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Polițiști amenințați și înjurați în sediul Poliției Suceava, de un individ care trebuia să fie în carantină5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei