Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 2 (7919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

2022

La Fălticeni, taxele şi impozitele se pot plăti din 4 ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Fălticeni aduce la cunoştinţa contribuabililor, persoane fizice şi juridice, că impozitele şi taxele locale cu debit (impozite/taxe clădiri, impozite/taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă şi publicitate etc.) se încasează începând de marţi, 4 ianuarie. Luni, 3 ianuarie 2022, s-au putut plăti la casierie la Primăriei Fălticeni taxele fără debit (taxe judiciare de timbru, taxe pentru carte de identitate etc.) şi amenzile.

Reamintim că plata impozitelor şi taxelor poate fi făcută şi online, din site-ul Ghiseul.ro sau accesând site-ul Primăriei municipiului Fălticeni, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe. Numele de utilizator şi parola pot fi obţinute de la cam. 3, Serviciul Impozite şi taxe. Fără utilizator şi parolă, taxele, impozitele, amenzile pot fi plătite după ce aţi contactat Serviciul Impozite şi Taxe Locale Fălticeni pentru a obţine sumele de plată. Plata electronică a impozitelor şi taxelor locale se face în acest caz folosind aplicaţia băncii la care aveţi cont, transferând banii în conturile deschise la Trezoreria Fălticeni sub codul fiscal 5432522, conturi publicate pe pagina www.falticeni.ro, secţiunea Servicii – Impozite şi taxe.

„În proporţie de 95% nu sunt modificări la taxele locale faţă de anul precedent. A fost aplicată la taxele şi impozitele locale doar indexarea cu rata inflaţiei comunicată de Institutul Naţional de Statistică în luna aprilie 2021. Ca de obicei, contribuabilii care îşi plătesc impozitul pe tot anul, până în luna martie inclusiv, vor beneficia din nou de reducerea de 10%”, ne-a asigurat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Municipalitatea face un apel la contribuabili să opteze pentru plata online sau de câte ori este posibil, beneficiile acestei modalităţi de plată fiind deosebit de importante, pe lângă faptul că simplifică mult această procedură, conduce la evitarea aglomeraţiei şi implicit la respectarea restricţiilor impuse de pandemie.

Marți, 4 ianuarie, fălticenenii au luat cu asalt ghişeele Serviciului de Taxe şi Impozite din primărie ca să-şi achite impozitele pe locuinţe, terenuri şi maşini, cei mai mulţi dintre contribuabilii grăbiţi să scape de obligaţii fiind pensionari. Oamenii au aşteptat chiar şi o oră până au ajuns să îşi plătească dările către municipalitate. Cei mai mulţi dintre cei care au venit încă din prima zi de la deschiderea ghişeelor să-şi achite dările pentru anul 2022 spun că o fac din obişnuinţă, din teamă că nu le vor ajunge banii în perioada următoare din cauza scumpirilor anunțate sau pentru că nu ştiu să utilizeze internetul pentru această procedură. Au mai fost şi multe persoane care lucrează în străinătate şi, profitând de vacanţa prelungită în țară cu câteva zile, au vrut să îşi achite obligaţiile fiscale faţă de autorităţi, aşa cum o fac şi în ţările în care locuiesc de mai mulţi ani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, taxele şi impozitele se pot plăti din 4 ianuarie.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Fălticeni, taxele şi impozitele se pot plăti din 4 ianuarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei