Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 205 (7817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce ar trebui să știe începătorii despre coniac

Chiar dacă nu ați încercat niciodată un pahar de  Alexandrion, există șanse mari să fi auzit multe despre coniac într-unul din miile de versuri din melodiile rap sau filmele cu gangsteri. Dar ce este, mai exact, coniacul?

Băutura de culoarea chihlimbarului este un rachiu îmbătrânit - vin distilat - produs în mod special în regiunea Cognac din Franța.

„Rachiul se poate produce oriunde în lume. Coniacul se poate produce doar aici în vestul Franței. Asta îl face special.”, a declarat Hugo Gallimard, managerul de educație a mărcii pentru Martell Cognac. „Vremea perfectă asociată solului perfect, asociată cu câteva sute de ani de cunoștințe.” a continuat acesta.

Vinul, de obicei din struguri ugni blanc, se distilează de două ori, apoi se așează în butoaie de stejar francez timp de cel puțin doi ani, înainte să poată fi numit coniac, precum Courvoisier sau Remy Martin.

Cele mai multe dintre băuturi sunt un produs de „eau de vie” amestecată (un alt nume pentru vinul distilat). Rezultatul este o băutură care este adesea mai fină decât whisky-ul și mult mai interesantă decât vodca.

După ce olandezii au început distilarea vinului din Cognac încă din secolul al XVI-lea, Cognac și-a câștigat reputația de a fi o băutură rezervată pentru anumite ocazii. „Vrem să scăpăm de imaginea pe care unii ar putea să o aibă: că Cognacul este doar pentru bunicul așezat pe un scaun de piele cu un câine în poală, lângă șemineu”, a spus Gallimard. Deoarece populația franceză a limitat în mare parte coniacul la categoria digestiv, mai mult de 98% din coniac este exportat în afara țării sale de origine, în speranța că va fi consumat mai mult și mai des.

Dacă doriți să cumpărați o sticlă de coniac, veți observa că sticlele sunt clasificate în funcție de vârstă. VS înseamnă „foarte special”, fiind cea mai tânără categorie de coniac, care se îmbătrânește timp de cel puțin doi ani. Acesta este coniacul pe care doriți să îl includeți într-un cocktail. VSOP este în vârstă de cel puțin patru ani și funcționează și el în cocktailuri, dar poate fi savurat și singur. XO necesită șase ani de îmbătrânire. Serviți-l cu gheață sau singur.

Odată ce ați depășit zece ani, ați intrat pe un teritoriu extrem de rigid, unde mai există doar coniacuri prețioase. Coniacurile din categoria ultra-prestige pot fi vândute la prețuri de mii de euro, cum ar fi Louis XIII de la Rémy Martin. „Sunt mulți bani, da, pentru o sticlă de coniac. Dar când vă gândiți cât de multă muncă, cât de mult efort s-a depus în fiecare tip de eau de vie individual care a intrat în acel amestec, unele dintre ele ar fi putut fi distilate acum o sută de ani, nu puteți pune un preț pe acest lucru”, a spus Fabien Levieux, un ambasador pentru Hennessy, ale căror coniacuri se pot vinde cu zeci de mii de euro la licitație. „Valoarea depășește cu mult acest preț. Vorbim despre valoarea istoriei, a familiei care a lucrat de atâta timp, cu generații în urmă. Valoarea este extraordinară, mult mai mare decât cel mai ridicat preț pe care îl puteți găsi.”

Pentru o rețetă de cocktail de coniac ușor, care nu necesită zeci de mii de dolari, am apelat la barmanul Chris Lowder, care în prezent servește ca Spirit Evangelist pentru Proof & Company din Shanghai. Recomandarea sa este cocktailul Ziua Bastiliei. „Coniacul poate fi uneori un ingredient dificil de utilizat - este destul de plin și acid, în comparație cu alte băuturi. Aceasta poate fi o problemă reală în cocktail-urile agitate, deoarece uneori se poate simți excesiv de bogat", a spus Lowder. „Din acest motiv, o mulțime de cocktailuri cu coniac își împart baza cu whisky sau cu o altă băutură tare, agresivă. Sau, în acest caz, băutura este lungită cu bere dulce de ghimbir și cidru francez.”

Lucrul important de reținut, potrivit lui Lowder, este să nu folosiți acea sticlă ultra-prestige într-un cocktail: „Coniacul meu preferat personal Cognac este Pierre Ferrand 1840. Acesta este un coniac special conceput pentru cocktailuri. Este îmbuteliat la un ABV de 45% și are o vârstă medie de șapte ani, deci are o mulțime de caracter și, de asemenea, obțineți o mulțime de valoare pentru cât cheltuiți, în ceea ce privește prețul și calitatea."

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce ar trebui să știe începătorii despre coniac.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce ar trebui să știe începătorii despre coniac5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei