Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 205 (7817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Locuri disponibile

Luni începe sesiunea de admitere din toamnă de la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 6 septembrie, începe sesiunea de toamnă de admitere la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava. Înscrierile se fac până pe 13 septembrie, mai puțin în zilele de sâmbătă și duminică, pentru specializările unde nu există probe, respectiv 10 septembrie, pentru specializările unde există probe. Pentru această sesiune există 523 de locuri fără taxă, dintre care 290 la studiile de licență, iar 233 la studiile de masterat. USV mai pune la ”bătaie” și locuri cu taxă, după cum urmează: 1.036 la licență (forma de învățământ cu frecvență), 493 la masterat, 46 la conversie profesională și 208 la licență ID. Pentru etnicii români de pretutindeni, în sesiunea septembrie mai sunt disponibile 110 locuri la ciclul de studii de licență și 195 la cel de masterat. În ceea ce privește studiile doctorale, USV scoate la concurs 25 de locuri bugetate și 78 cu taxă. Alte 11 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni.

”Pentru a fi admiși, candidații au obligația să se înmatriculeze cel târziu până la data de 20 septembrie, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Reamintim că toți candidații care se înmatriculează și devin studenți ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenți pot primi anual burse, cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei. De aceste burse pot beneficia studenții care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original, sau – pentru promoția din anul în curs, dacă liceul nu a eliberat diploma de bacalaureat – adeverința de absolvire în original, studenți care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate. Indiferent de poziția pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat, având în vedere că unii dintre colegii lui care sunt plasați pe un loc superior au fost admiși și la alte programe de studiu din USV sau la alte universități, fapt care generează modificări în ierarhie. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, burse în valoare egală cu taxa de școlarizare pe care ei ar trebui să o plătească”, se arată într-un comunicat transmis de USV.

Studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu. Lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute în sesiunile de examene.

Mai multe informații despre sesiunea de admitere septembrie 2021 sunt publicate pe pagina web https://admitere.usv.ro/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luni începe sesiunea de admitere din toamnă de la USV.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luni începe sesiunea de admitere din toamnă de la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei