Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 205 (7817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

PSD Suceava consideră că sub administrația liberală, Spitalul Județean Suceava este o bombă cu ceas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii PSD au solicitat, în ultima ședință a Consiliului Județean Suceava,  urgentarea demersurilor pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, precum și a pașilor în vederea semnării unui contract cu o firmă specializată în prevenirea și stingerea incendiilor la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19. Grupul consilierilor PSD Suceava a transmis un comunicat de presă în care arată că au făcut această solicitare și în urmă cu opt luni, fără a se întâmpla nimic în acest sens. PSD Suceava arată că până la apariția fenomenului COVID-19, Spitalul Județeana Suceava a avut toate aceste autorizații, atât pentru corpul principal, cât și pentru investițiile noi, „dar atunci laudele au fost atribuite altora decât celor care ar fi meritat”. Consilierii PSD Suceava au atras atenția că au trecut mai bine de opt luni de când reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” au descoperit numeroase deficiențe la Spitalul Județean, timp în care conducerea Consiliului Județean „nu a mișcat un deget” pentru remedierea acestora. ”Este inadmisibil ca în continuare corpul principal al Spitalului Județean Suceava să fie autorizat parțial, în condițiile în care România a intrat în valul 4 de îmbolnăviri COVID-19. La ședința din 25 februarie 2021, consilierii PSD au solicitat ca în organigrama spitalului să figureze un pompier sau un electrician pe fiecare schimb pentru a se asigura o mai bună protecție împotriva incendiilor, toate acestea în conformitate cu OMAI 75/2019 și a Ordinului Ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 364/2015, astfel ca tragedii de genul celor de la Matei Balș sau Piatra Neamț să nu se mai repete”, se spune în comunicat.

Consilierii PSD au atras atenția conducerii Consiliului Județean că avea obligația să solicite și să obțină avizarea și autorizarea privind securitatea la incendiu înainte de recepția lucrărilor efectuate la Spitalul Județean. Ei au amintit că la nivelul județelor există un Comitet județean pentru situații de urgență, al cărui președinte este prefectul județului și vicepreședinte este președintele Consiliului Județean. „Din comisie mai fac parte șeful ISU, șeful DSP, managerii spitalelor, șeful IPJ etc. Toți unul și unul, puternici și fără opoziție! Ce faceți? Nu găsiți soluții? Atunci, dați-vă la o parte! Sunt oameni cu potențial care pot rezolva. Să vă ajutăm, în numele și pentru binele cetățenilor? Din cauza incompetenței și neglijenței administrației liberale, Spitalul Județean Suceava este o bombă cu ceas, în contextul tratării pacienților COVID, în care concentrația mare de oxigen implică un risc suplimentar de incendiu. Altfel, ne jucăm cu viața oamenilor sau cu viitorul acestora”, se mai arată în comunicat. În final consilierii județeni PSD fac un apel la șeful administrației județene să ia măsuri cât mai urgent cu putință, „pentru că doar portul măștii și vaccinul nu ne pot feri de incendiu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava consideră că sub administrația liberală, Spitalul Județean Suceava este o bombă cu ceas.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PSD Suceava consideră că sub administrația liberală, Spitalul Județean Suceava este o bombă cu ceas1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei