Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 203 (7815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Parlamentarii AUR de Suceava au avut 50 de inițiative legislative în prima sesiune parlamentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei parlamentari AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, au avut nu mai puțin de 50 de inițiative legislative în prima sesiune parlamentară din acest mandat. Cei trei parlamentari AUR de Suceava au prezentat un raport de activitate din prima sesiune. Astfel, aceștia au avut, împreună sau separat, 50 de interpelări și întrebări, din care cinci la adresa prim-ministrului și 45 de întrebări și interpelări la adresa membrilor Guvernului, patru declarații politice, 40 de luări de cuvânt în plen și au ținut 105 audiențe pe probleme ale cetățenilor.

Așa cum reiese din raportul de activitate, unul dintre cele mai importante proiecte legislative este propunerea pentru aprobarea obiectivului de investiții în infrastructură, Autostrada A7, depusă pe 19 ianuarie 2021, cu motivația că drumul european E 85 este denumit și ”drumul morții”, „foarte mulți dintre concetățenii noștri pierzându-și viața în accidente pe acest drum, 10 numai în luna iulie 2021”. „Românii așteaptă de 31 de ani această autostradă, iar documentația tehnică este din nou întârziată și nu este normal ca tronsonul Siret-Pașcani să fie scos din rețeaua internațională (traseul TEN-T) pentru că se pierd puncte la finanțare, iar aprobarea PNRR este mult întârziată din vina exclusivă a Guvernului. Traseul este printre cele mai intens circulate drumuri din țară și nu pare o prioritate pentru Guvernul României, fiind singura autostradă care nu este aprobată încă prin lege, iar tronsonul Siret-Pașcani a fost pierdut pe imensul drum al birocrațiilor de tot felul făcând presa locală să precizeze că școlile sucevene vor organiza excursii cu elevii la Pașcani pentru ca sucevenii să viziteze autostrada A7”, a declarat deputatul AUR Florin Pușcașu.

 

AUR Suceava vrea introducerea disciplinei obligatorii „Alimentația sănătoasă”

Un alt proiect inițiat este cel pentru introducerea disciplinei „Alimentația sănătoasă” ca disciplină obligatorie în școli, în învățământul primar și gimnazial. Deputatul AUR de Suceava Dorel Acatrinei a precizat că introducerea acestei materii obligatorii în scoli are menirea și nobilul rol de a învăța elevii despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă. De asemenea, parlamentarii AUR au mai inițiat un proiect de lege pentru interzicerea vânzării activelor statului pe perioada pandemiei prin declararea unor companii ca fiind de siguranță națională.

„Am solicitat în expunerea de motive declanșarea unui referendum național prin care cetățenii să fie întrebați dacă doresc înstrăinarea activelor ori privatizarea în perioada pandemiei a activelor Hidroelectrica, CEC Bank, Tarom, Poşta Română, CFR Marfă, Portul Constanța, Romgaz, CFR Călători, Transgaz, Nuclearelectrica, Compania Națională Aeroportul etc.”, a arătat Dorel Acatrinei.

Nu în ultimul rând, parlamentarii AUR au inițiat un proiect de lege pentru eliminarea sursei de finanțare de la bugetul de stat pentru partidele politice. Parlamentarii AUR de Suceava au mai precizat că referitor la interpelările adresate prim-ministrului, acestea au vizat mai multe aspecte, printre care problematica drepturilor minerilor de la Mina Crucea, a locurilor de muncă și a preluării producției de uraniu la rezerva de stat, precum și situația creată la Serviciul de Înmatriculări Auto Suceava și faptul că lipsa examinatorilor blochează un serviciu public de mai bine de șase luni. De asemenea, parlamentarii AUR au semnalat lipsa accesului României la facilitățile spațiului Schengen care, coroborat cu pachetele de mobilitate 1 și 2 ale Uniunii Europene, creează blocaje de operare pentru transportul de mărfuri în dauna operatorilor români care devin astfel cetățeni europeni de mâna a doua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR de Suceava au avut 50 de inițiative legislative în prima sesiune parlamentară.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Parlamentarii AUR de Suceava au avut 50 de inițiative legislative în prima sesiune parlamentară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei