Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 203 (7815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect, la final

Peste 4.000 de copii, sute de preoți, profesori și părinți au participat la Școala de vară „Copii la altar”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 4.000 de copii, din 82 de parohii din eparhia Sucevei și Rădăuților și din diaspora, sute de preoți, profesori și părinți au participat în vacanță la Școala de vară „Copii la altar”. Împreună au trăit emoții, și bucurii, și experiențe dintre cele mai frumoase, în preajma sfintelor altare, după cum ne-a spus inspectorul școlar pentru religie prof. Daniela Ceredeev (Inspectoratul Școlar Județean - IȘJ Suceava). „Mie mi-e neîncăpător cuvântul mulțumesc pentru atâta jertfă și binecuvântare. Mă înclin cu prețuire întreagă”, a completat inițiatorul și mentorul acestui proiect, prof. Daniela Ceredeev. Vă reamintim că Școala de vară „Copii la altar” este un program educațional-catehetic, complementar programului Școala de duminică, subsumat parteneriatului Școală-Biserică, derulat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu sectorul Teologic-Educațional al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

Fiecare copil, fiecare slujitor al Altarului, fiecare profesor, părinte, voluntar care a participat măcar la o acțiune din cadrul acestui proiect are povestea lui. Nu va uita clipele petrecute între oameni deschiși, oameni valoroși, oameni care știu să dăruiască fără să aștepte nimic în schimb.

 

Diversitate

În cadrul școlilor de vară „Copii la altar”, copiii și tinerii din parohiile județului Suceava, organizați în grupe, au participat la activități instructive, catehetice și socio-educative. Au fost organizate ateliere catehetice; ateliere de lectură biblică interpretativă/comprehensivă și/sau de scriere creativ-reflexivă; ateliere creative; activități de timp liber de calitate, de voluntariat și inițiativă comunitară; activități socio-educative și culturale, de suport și consiliere pentru copii aflați în situații de risc și/sau în incapacitate de a participa la învățarea online; școală de vară/de iarnă. Copiii au purtat discuții libere cu preoții, cu profesorii voluntari, dar și cu alți copii de vârstă apropiată, aflând răspunsuri la diferitele lor curiozități de natură religioasă. Au făcut drumeții, și-au folosit creativitatea în cadrul atelierelor de desen, pictură etc., au cântat, s-au bucurat de acel „împreună” dătător de bine, de iubire, de prietenie, de respect, de credință și întrajutorare. Moderatori au fost preoți, profesori de religie, profesori ce predau alte discipline sau co-teaching preot-profesor (învățare în diadă).

Fiecare parohie și-a organizat propriul calendar în perioada vacanței de vară. Coordonatorii programului Școala de vară „Copii la altar”, program educațional-catehetic, au fost prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar de specialitate religie, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, arhid. prof. dr. Bogdan-Mihai Hrișcă, consilier eparhial, Sectorul Teologic-Educațional, Arhiepiscopia  Sucevei și Rădăuților, prof. Cristi-Gabriel Hurjui, inspector pentru cateheză parohială, Arhiepiscopia  Sucevei și Rădăuților. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.000 de copii, sute de preoți, profesori și părinți au participat la Școala de vară „Copii la altar”.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 4.000 de copii, sute de preoți, profesori și părinți au participat la Școala de vară „Copii la altar”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei