Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 203 (7815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur a semnat certificatul de urbanism, „actul de naștere” al Autostrăzii A7 pe tronsonul Suceava – Pașcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat, luni, certificatul de urbanism, „actul de naștere” pentru tronsonul Suceava – Pașcani al Autostrăzii A7, inclusiv pentru rețelele de utilități care vor fi construite. Gheorghe Flutur a precizat că certificatul a fost semnat pentru culoarul care traversează județul Suceava pe teritoriul administrativ al municipiului Suceava, orașelor Salcea, Dolhasca, Siret și al comunelor Fântânele, Udești, Verești și Dumbrăveni.

Flutur a explicat că documentația tehnică ce va fi realizată de firmele care au câștigat licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va prezenta soluții cu privire la stabilirea amplasamentului autostrăzii, respectiv coridorului de expropriere, soluția constructivă, respectiv caracteristicile tehnice, profil, structură, noduri, poduri, pasaje, viaducte etc.

Șeful administrației județene a adăugat că în documentația tehnică va include și dotările autostrăzii, ceea ce înseamnă parcări, spații pentru servicii, racordarea la rețelele de transport local, lucrări hidrotehnice, cum ar fi lucrări de protecție a albiilor, amenajarea torenților, dar și lucrări de consolidare a versanților, lucrări de drenaj, echiparea cu utilități, iluminat, alimentare cu energie electrică și apă, canalizare, telefonie, elemente de monitorizare, precum și semnalizări și marcaje. „Este încă un pas important pentru construcția viitoarei Autostrăzi A7, de la București la Siret, după ce acum două săptămâni am semnat certificatul de urbanism și pentru tronsonul de la Suceava la Siret, pe o lungime de 62,8 kilometri”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că pentru emiterea certificatului de urbanism există avize de la toate primăriile localităților sucevene pe teritoriul cărora ar urma să treacă viitoarea autostradă.

De precizat că Gheorghe Flutur a solicitat CNAIR şi proiectanților ca documentațiile de urbanism şi exproprierile pentru tronsoanele Pașcani - Suceava și Suceava – Siret să se facă în regim de autostradă pe toată lungimea lor, oferind ca argumente faptul că traficul va creşte foarte mult prin modernizarea punctului de trecere a frontierei Siret şi prin deschiderea altor patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Gheorghe Flutur a solicitat conducerii CNAIR urgentarea elaborării documentațiilor pentru cele două tronsoane în regim de autostradă, cu finanțarea atât a proiectelor, cât şi a execuției din fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat certificatul de urbanism, „actul de naștere” al Autostrăzii A7 pe tronsonul Suceava – Pașcani.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur a semnat certificatul de urbanism, „actul de naștere” al Autostrăzii A7 pe tronsonul Suceava – Pașcani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei