Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 181 (7793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Talent. Performanță

La doar 10 ani, Simina-Ruxandra Ghioc a adunat premii importante și notorietate în lumea muzicii ușoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar 10 ani, Simina-Ruxandra Ghioc a adunat premii importante și notorietate în lumea muzicii ușoare. Cel mai recent Premiu I a fost câștigat de suceveancă în iulie, la cel mai cunoscut și mai râvnit concurs din România, „Mamaia copiilor”, la secțiunea creație, cu piesa „Aleg să zbor”, compusă special pentru ea de cunoscutul compozitor Mihai Alexandru. Simina a participat la această competiție la ambele secțiuni: interpretare și creație, având o prestație notabilă. Această reușită a fost mediatizată imediat de postul Prima TV, unde Simina a apărut într-un interviu alături de compozitorul Mihai Alexandru, în direct, în emisiunea „Exclusiv Vip” a lui Cristian Brancu.

 

Drumul spre afirmare

Ca orice copil cu inclinații muzicale, Simina și-a descoperit pasiunea pentru muzică la serbările de la grădiniță, unde s-a remarcat cu vocea ei puternică.

A început să cânte și să facă primii pași în activitatea artistică la 7 ani și jumătate, în anul 2018, când a fost invitată la postul local de televiziune Bucovina TV, în emisiunea „În curtea școlii”, cu prilejul Sărbătorii Crăciunului, unde a cântat două melodii foarte frumoase. Pentru că publicul a îndrăgit-o din prima clipă, Simina a fost invitată să interpreteze câte 2-3 melodii și în anii care au urmat, în această ediție specială a emisiunii.

Cursurile de canto le-a făcut la Romantic Art Music School în municipiul Suceava, începând cu ianuarie 2020, cu profesoara Mihaela Gabriela Morar. Din cauza pandemiei lumea muzicală a avut de suferit. La fel și micuța suceveancă pasionată de muzică. Chiar și la nivelul ei s-a simțit asta, deoarece cursurile de canto și concursurile de interpretare au fost suspendate periodic sau au fost desfășurate în mediul online.

Cu toate acestea, Simina-Ruxandra Ghioc nu s-a oprit din drumul ei spre afirmare. A participat la foarte multe concursuri prestigioase, unde a urcat pe prima poziție a podiumului. Dintre cele mai cunoscute competiții, care s-au organizat pe scenă, nu online, și la care a participat și suceveanca, amintim: „Lucky kids” - Roman, „Ziua zâmbetului de copil” - Piatra Neamț și „Voci de îngeri” - Suceava. Eleva talentată la muzică a câștigat și un important premiu II la un concurs internațional de interpretare în Malta, „Golden Voice”, unde juriul a fost format din specialiști din 12 țări.

 

A scos deja două single-uri de succes și urmează al treilea

Prima colaborare muzicală a Siminei ca interpretă este legată de proiectul „Al Mike Pepiniera”, inițiat de compozitorul Mihai Alexandru, în urmă cu 23 de ani, la București. Mihai Alexandru a văzut potențialul Siminei și așa a început o colaborare cu aceasta. Este o onoare pentru suceveancă să facă parte din elita copiilor talentați aleși de compozitor.

În paralel, Simina derulează un proiect cu „Shiva Media Studios”, tot din București, lucrând cu o echipă de profesioniști adevărați: Sara JSun, Alexander Shiva și Mircea Prușan, cu care a scos deja două single-uri de succes și urmează al treilea.

Am aflat de la Simina că cea dintâi piesă cu un mare impact pe TikTok a fost „Provocare”, piesă care are și un dans specific pentru această platformă, dar și pe YouTube, unde a strâns în câteva luni peste 200.000 de vizualizări. Simina a fost invitată în luna aprilie în emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”, la Antena 1, unde a lansat oficial această super LP. De asemenea, piesa a fost premiată la secțiunea creație a festivalului „Voci de îngeri” de un juriu exigent din care au făcut parte cântăreți de succes (Luminița Anghel și Aurelian Temișan), compozitori celebri (Mihai Alexandru, Claudiu Bulete și Marcel Iorga), profesori universitari (Mihaela Gîrlea) și profesori de canto cu notorietate la nivel național (Lucia Ciubotaru - cu care lucrează și Loredana Groza).

 

„Ten (10)”, piesă în limba engleză cu foarte multe vizualizări

Pe 19 iunie 2021, de ziua ei, când a împlinit 10 ani, Simina a lansat piesa „Ten (10)”, de data aceasta în limba engleză, piesă care a adunat deja peste 150.000 de vizualizări, multe din ele în Statele Unite ale Americii, unde este din ce în ce mai cunoscută în rândul celor de vârstă apropiată ei. Pe 25 iunie, Simina a susținut deja primul ei recital din carieră, fiind invitată să cânte pe aceeași scenă cu Luminița Anghel și Aurelian Temișan, la Festivalul „Voci de îngeri”.

Simina cântă și la pian de un an și jumătate, fiind pregătită de profesorul Ciprian Gagiu de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Eleva a obținut Trofeul pentru interpretare la secțiunea instrumentală a concursului „Rampa de lansare” Suceava 2020. Pentru că vrea să se perfecționeze și să aibă o carieră de succes în domeniul muzical, Simina frecventează în prezent cursurile de canto la „Expressions Music Academy” din Troy, Michigan, pentru că, de ceva timp, s-a mutat cu familia în SUA. Dacă vreți să o descoperiți mai bine pe Simina, puteți să-i vedeți o mare parte din activitatea muzicală de până acum pe canalul ei de YouTube sub numele Simina Ghioc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La doar 10 ani, Simina-Ruxandra Ghioc a adunat premii importante și notorietate în lumea muzicii ușoare.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La doar 10 ani, Simina-Ruxandra Ghioc a adunat premii importante și notorietate în lumea muzicii ușoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei