Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 171 (7783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

Angajați care vor deveni șomeri, de la Primăria Rădăuți, au reclamat hotărârea de disponibilizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă angajați ai Direcției de Asistență Socială și doi de la Poliția Locală, din cadrul Primăriei Rădăuți, reprezentați de avocatul Traian Andronachi, au sesizat, vineri, Instituția Prefectului județului Suceava în privința legalității unei hotărâri a Consiliului Local Rădăuți, adoptată în data de 15 iulie a.c., prin care 38 de posturi din aparatul de specialitate al primarului și de la Direcția de Asistență Socială a primăriei se restructurează. Printre posturile care vor fi restructurate se numără 15 la Direcția de Asistență Socială, 10 la Poliția Locală, 4 la Bibliotecă și 3 la Muzeu.

În aceste condiții, 11 dintre cei 38 de oameni care vor deveni șomeri i-au solicitat prefectului Iulian Cimpoeșu să atace în contencios administrativ hotărârea de consiliu local în urma căreia actualii angajați vor rămâne fără serviciu. Avocatul lor, Traian Andronachi, a declarat că hotărârea menționată nu respectă legislația în vigoare, în sensul că a fost adoptată cu încălcarea mai multor ordonanțe de urgență, ordine de ministru și legi, inclusiv a Constituției și că lipsesc avize obligatorii din partea unor instituții. În sesizarea înregistrată vineri la Instituția Prefectului, Traian Andronachi a descris pe larg motivele pentru care consideră că legislația nu a fost respectată. Printre altele, avocatul reclamă interpretarea eronată a unor articole din Codul Administrativ, lipsa avizelor pentru funcțiile publice, din partea Agenției Funcționarilor Publici, modificarea atribuțiilor viceprimarului etc.

Traian Andronachi a subliniat că atacarea, de către prefect, a hotărârii Consiliului Local Rădăuți la instanța de contencios administrativ ar duce la suspendarea actului administrativ, până la soluționare.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuți, Corneliu Cîrdeiu, a declarat, vineri, că o parte dintre angajații ale căror posturi vor fi desființate vor fi redistribuiți în alte servicii din cadrul primăriei. De fapt, ar fi vorba doar despre angajați de la Muzeu și Bibliotecă, cei de la Direcția de Asistență Socială și de la Poliția Locală urmând să părăsească instituția. ”Au avut loc ședințe în care primarul a discutat cu acești oameni, a avut și discuții cu fiecare în parte și le-a explicat cum stau lucrurile. Celor de la Muzeu și Bibliotecă le-a oferit și alternative”, a afirmat Corneliu Cîrdeiu. În ceea ce privește restructurarea de la Direcția de asistență socială, purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuți a spus că primarul Bogdan Loghin dorește să externalizeze serviciul de pază de la această instituție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajați care vor deveni șomeri, de la Primăria Rădăuți, au reclamat hotărârea de disponibilizare.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajați care vor deveni șomeri, de la Primăria Rădăuți, au reclamat hotărârea de disponibilizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei